Facility Hours

Статистички податоци на Министерството за финансии

Public Traffic

Реформи, стратегии, програми и планови на Министерството за финансии

Job Listings

Проекти на Министерството за финансии

Park and Recreations

Публикации, извештаи и објави на  Министерството за финансии

Фискален бројач

Приходи

Реализација

5.36%
0
милиони денари

26.01.2022

Расходи

Реализација

6.69%
0
милиони денари

26.01.2022

Капитални расходи

Реализација

2.36%
0
милиони денари

26.01.2022

Државен долг

Процент од БДП

51.3%
0
милиони евра

30.11.2021

Календар на даночна регулатива

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Events for јануари

1

No Events
Events for јануари

2

No Events
Events for јануари

3

No Events
Events for јануари

4

No Events
Events for јануари

5

No Events
Events for јануари

6

No Events
Events for јануари

7

No Events
Events for јануари

8

No Events
Events for јануари

9

No Events
Events for јануари

10

No Events
Events for јануари

11

No Events
Events for јануари

12

No Events
Events for јануари

13

No Events
Events for јануари

14

No Events
Events for јануари

15

No Events
Events for јануари

16

No Events
Events for јануари

17

No Events
Events for јануари

18

No Events
Events for јануари

19

No Events
Events for јануари

20

No Events
Events for јануари

21

No Events
Events for јануари

22

No Events
Events for јануари

23

No Events
Events for јануари

24

No Events
Events for јануари

25

No Events
Events for јануари

26

No Events
Events for јануари

27

No Events
Events for јануари

28

No Events
Events for јануари

29

No Events
Events for јануари

30

No Events
Events for јануари

31

No Events

Добрите економските политики

ДАВААТ РЕЗУЛТАТИ!

Бидете во тек со најновите случувања од областа финансии

Вести

МФ: 488 милиони евра поврат на ДДВ во стопанството во 2021 година или 22,8% повеќе во споредба со 2020 година

Вести

5 јануари 2022, Скопје – Државата во текот на 2021 година извршила поврат на ДДВ... Read More → МФ: 488 милиони евра поврат на ДДВ во стопанството во 2021 година или 22,8% повеќе во споредба со 2020 година

Работна средба Бесими-Лукаревска: МФ и УЈП заеднички работат на реализација на Стратегијата за реформа на даночниот систем

Вести

4 јануари 2022, Скопје – Министерот за финансии, Фатмир Бесими денеска... Read More → Работна средба Бесими-Лукаревска: МФ и УЈП заеднички работат на реализација на Стратегијата за реформа на даночниот систем

МФ: 15,3% повеќе приходи остварени во Буџетот за 2021 во однос на 2020 година, капиталните расходи со реализација од 79% од планот и 45,2% повеќе од 2020 година

Вести

3 јануари 2022, Скопје – Во Буџетот за 2021 година е остварена реализација на... Read More → МФ: 15,3% повеќе приходи остварени во Буџетот за 2021 во однос на 2020 година, капиталните расходи со реализација од 79% од планот и 45,2% повеќе од 2020 година

Од 01.01.2020 за ддв обврзниците

ЗГОЛЕМЕН ПРАГ ЗА ДДВ

#МојДДВ

Мој данок, моја заштеда!

Мој данок, моја заштеда! Скенирај фискални сметки и добиј 15% поврат на ДДВ преку апликацијата #МојДДВ.

Со ова на сите граѓани им овозможуваме да направат поврат на ДДВ-то кое го плаќаат и директно придонесуваме кон враќање на парите назад кон граѓаните.

79373066_103985781103037_8348125399204495360_o
дадада

Оваа вест е достапна и на: Albanian English

Close Search Window