Postimet e fundit

MF: Miratohet rishikimi shtesë i buxhetit, inkorporohen amendementet për projektet në shëndetësi, mjedisin jetësor, infrastrukturë

Кumtesa

5 korrik 2022, Shkup – Njëzet e pesë milionë denarë mjete shtesë në shëndetësi, mjedis jetësor dhe infrastrukturë janë... Read More → MF: Miratohet rishikimi shtesë i buxhetit, inkorporohen amendementet për projektet në shëndetësi, mjedisin jetësor, infrastrukturë

Nënshkruhen marrëveshjet me BERZH-in për financimin e ndërtimit të autostradës Shkup-Bllacë dhe elektranave fotovoltaike Oslomej 2 dhe Manastir

Кumtesa

2 korrik 2022, Shkup – Me 192 milionë euro të siguruara nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) dhe 30 milionë... Read More → Nënshkruhen marrëveshjet me BERZH-in për financimin e ndërtimit të autostradës Shkup-Bllacë dhe elektranave fotovoltaike Oslomej 2 dhe Manastir

Besimi: Rreth 190 milionë euro nga BERZH-i për financimin e Shkup-Bllacë, EF Oslomej 2 dhe EF Manastir

Кumtesa

28 qershor 2022, Shkup – Me 188 milionë euro nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim do të mbështetet ndërtimi i tri... Read More → Besimi: Rreth 190 milionë euro nga BERZH-i për financimin e Shkup-Bllacë, EF Oslomej 2 dhe EF Manastir

Nikolloski: Me rishikimin e Buxhetit përmirësohet standardi dhe kushtet e jetesës së qytetarëve – për masat e reja 4.7 miliardë denarë, për masat për punësim aktiv 1.9 miliardë denarë

Кumtesa

24 qershor 2022, Shkup – Me rishikimin e Buxhetit për vitin 2022 sigurohen mejte për përmirësimin e standardit dhe kushteve të... Read More → Nikolloski: Me rishikimin e Buxhetit përmirësohet standardi dhe kushtet e jetesës së qytetarëve – për masat e reja 4.7 miliardë denarë, për masat për punësim aktiv 1.9 miliardë denarë

Nikolloski: Paga më të larta në kohë krize, sigurohen për mbi 72% nga të punësuarit në sektorin publik

Кumtesa

21 qershor 2022, Shkup – Për mbi 92000 persona të punësuar në sektorin publik ose 72% nga të punësuarit në këtë sektor u... Read More → Nikolloski: Paga më të larta në kohë krize, sigurohen për mbi 72% nga të punësuarit në sektorin publik

Besimi: Nevojiten vendime ekonomike dhe jo axhendë ditore – politike për tejkalimin e krizës inflacioniste

Кumtesa

20 qershor 2022, Shkup – Për tejkalimin e krizës inflacioniste nevojiten vendime të guximshme dhe të përgjegjshme ekonomike, të... Read More → Besimi: Nevojiten vendime ekonomike dhe jo axhendë ditore – politike për tejkalimin e krizës inflacioniste

MASA TË TARGETUARA DHE KONSOLIDIM FISKAL SI REAGIM NDAJ INFLACIONIT DHE RREZIKUT NGA STAGFLACIONI

Kolumna, Кumtesa

19 qershor 2022, Shkup – Oferta dhe kërkesa. Ligjet themelore ekonomike dhe baza e të gjitha parimeve ekonomike. Proporcioni i të... Read More → MASA TË TARGETUARA DHE KONSOLIDIM FISKAL SI REAGIM NDAJ INFLACIONIT DHE RREZIKUT NGA STAGFLACIONI

Besimi në FPD: E ardhmja e Ballkanit Perëndimor është BE-ja dhe tregu i vetëm evropian

Кumtesa

17 qershor 2022, Shkup – Qëllimi i përbashkët i të gjitha vendeve të Ballkanit Perëndimor është që të jenë pjesë e BE-së dhe... Read More → Besimi në FPD: E ardhmja e Ballkanit Perëndimor është BE-ja dhe tregu i vetëm evropian

Besimi: Përkrahja për qytetarët dhe kompanitë në rishikimin është inkorporuar në disa programe prej mbi 76 milionë euro

Кumtesa

15 qershor 2022, Shkup – Përkrahja për qytetarët dhe ekonominë me rishikimin e Buxhetit nuk është vetëm 76 milionë euro,... Read More → Besimi: Përkrahja për qytetarët dhe kompanitë në rishikimin është inkorporuar në disa programe prej mbi 76 milionë euro

Besimi: Rritje pagash në shëndetësi, arsimin fillor, të mesëm dhe të lartë, përkujdesin e fëmijëve, gjyqësor dhe polici

Кumtesa

14 qershor 2022, Shkup – Me rishikimin e Buxhetit, për të cilin këto ditë diskutohet në Komisionin parlamentar për financim dhe... Read More → Besimi: Rritje pagash në shëndetësi, arsimin fillor, të mesëm dhe të lartë, përkujdesin e fëmijëve, gjyqësor dhe polici

Besimi: Përcaktimi ynë dhe rekomandimi i institucioneve financiare ndërkombëtare janë masat e targetuara për kategoritë më të prekura dhe buxheti stabil

Кumtesa

14 qershor 2022, Shkup – Përgjegjësia jonë është ruajtja e nivelit të buxhetit stabil dhe sigurimi i mjeteve për përkrahjen... Read More → Besimi: Përcaktimi ynë dhe rekomandimi i institucioneve financiare ndërkombëtare janë masat e targetuara për kategoritë më të prekura dhe buxheti stabil

MF: Borxhi publik 54.9% e PBB-së, i ulur për 2.2 pikë përqindje shtesë

Кumtesa

13 qershor 2022, Shkup – Borxhi publik shënoi ulje shtesë prej 2.2 pikë përqindje. Të dhënat e publikuara ditën e sotme tregojnë... Read More → MF: Borxhi publik 54.9% e PBB-së, i ulur për 2.2 pikë përqindje shtesë

Besimi: Konsolidimi gradual fiskal deri në uljen e deficitit sipas kriterit të Mastrihtit

Кumtesa

13 qershor 2022, Shkup – Konsolidimi gradual fiskal, resprektivisht ulja e deficitit buxhetor është ajo për të cilën përpiqemi... Read More → Besimi: Konsolidimi gradual fiskal deri në uljen e deficitit sipas kriterit të Mastrihtit

Besimi: Rishikimi ka dy qëllime – ruajtja e stabilitetit dhe përkrahja e ekonomisë dhe qytetarëve

Кumtesa

13 qershor 2022, Shkup – Me propozim rishikimin e buxhetit duhet të arrihen dy qëllime themelore. Së pari, ruajtja e stabilitetit... Read More → Besimi: Rishikimi ka dy qëllime – ruajtja e stabilitetit dhe përkrahja e ekonomisë dhe qytetarëve

Besimi: Masat e targetuara për kategoritë më të ndjeshme janë ato që rekomandojnë edhe institucionet ndërkombëtare

Кumtesa

5 qershor 2022, Shkup – Duhet të ndërmerren masa – të targetuara, të destinuara, në mënyrë që kategoritë më të ndjeshme ta... Read More → Besimi: Masat e targetuara për kategoritë më të ndjeshme janë ato që rekomandojnë edhe institucionet ndërkombëtare

SEFF 2022: RRITJE E QËNDRUESHME NË KOHË PASIGURIE DHE PËRTEJ

Kolumna, Кumtesa

Platformë për dialog të hapur dhe inkluziv 4 qershor 2022, Shkup – Shkupi, javën e kaluar ishte qendra e diskutimeve ekonomike në... Read More → SEFF 2022: RRITJE E QËNDRUESHME NË KOHË PASIGURIE DHE PËRTEJ

Me modelin e ri të masave antikrizë mbetemi të përkushtuar në rrugën e mbrojtjes së qytetarëve dhe ekonomisë dhe konsolidimit fiskal

Кumtesa

2 qershor 2022, Shkup – Në drejtim të orientimit të njëkohshëm të masave drejt kategorive të ndjeshme të qytetarëve, por edhe... Read More → Me modelin e ri të masave antikrizë mbetemi të përkushtuar në rrugën e mbrojtjes së qytetarëve dhe ekonomisë dhe konsolidimit fiskal

Besimi në ngjarjen e organizuar nga UKIM: përmes masave të targetuara në luftën kundër ekonomisë gri drejt rritjes së qëndrueshme të ekonomisë

Кumtesa

1 qershor 2022, Shkup – “Avancimi i procesit të matjes, monitorimi dhe detektimi i ekonomisë gri, aktivitetet stimuluese për... Read More → Besimi në ngjarjen e organizuar nga UKIM: përmes masave të targetuara në luftën kundër ekonomisë gri drejt rritjes së qëndrueshme të ekonomisë

MF: Qytetarët nga dita e sotme do të mund të aplikojnë për kredi të subvencionuar përmes projektit “Blej shtëpi, blej banesë”

Кumtesa

1 qershor 2022, Shkup – Qytetarët nga dita e sotme do mund të aplikojnë për subvencion të kredisë banesore nga shteti, përmes... Read More → MF: Qytetarët nga dita e sotme do të mund të aplikojnë për kredi të subvencionuar përmes projektit “Blej shtëpi, blej banesë”

Ish ministrat e Financave në SEFF: Ruajtja e stabilitetit në periudhë afatshkurtër dhe përshpejtimi i rritjes në periudhë afatmesme

Кumtesa

31 maj 2022, Shkup – Sfida në periudhë afatshkurtër është që të arrihet ekuilibër midis mbështetjes fiskale për qytetarët... Read More → Ish ministrat e Financave në SEFF: Ruajtja e stabilitetit në periudhë afatshkurtër dhe përshpejtimi i rritjes në periudhë afatmesme

SEFF: 1.7 miliardë euro investime në autostrada, dixhitalizim, investime në kapitalin njerëzor

Кumtesa

31 maj 2022, Shkup – Në vijim është axhenda ambicioze e investimeve në projektet infrastrukturore në vend. Investimet në... Read More → SEFF: 1.7 miliardë euro investime në autostrada, dixhitalizim, investime në kapitalin njerëzor

SEFF: Rimëkëmbja e normave të rritjes prej 5% përmes axhendës ambicioze të investimeve

Кumtesa

31 maj 2022, Shkup – Përmes së axhendës ambicioze të investimeve në infrastrukturë, tranzicion të gjelbër dhe dixhitalizim, në... Read More → SEFF: Rimëkëmbja e normave të rritjes prej 5% përmes axhendës ambicioze të investimeve

SEFF: Këshillat e laureatit të çmimit Nobel Krugman zbatohen – gjysmë miliardë euro investime në infrastrukturë për më shumë IHD

Кumtesa

31 maj 2022, Shkup – Përmes gjysmë miliardë euro, resprektivisht 523.6 milionë euro janë destinuar për projekte infrastrukturore me... Read More → SEFF: Këshillat e laureatit të çmimit Nobel Krugman zbatohen – gjysmë miliardë euro investime në infrastrukturë për më shumë IHD

Dita e dytë e Forumit Ekonomik Financiar të Shkupit – SEFF 2022

Кumtesa

31 maj 2022, Shkup – Energjia dhe tranzicioni i gjelbër, infrastruktura, lidhshmëria dhe tregtia, inovacionet financiare dhe... Read More → Dita e dytë e Forumit Ekonomik Financiar të Shkupit – SEFF 2022

Banka Evropiane e Investimeve hapi përfaqësinë në Maqedoninë e Veriut

Кumtesa

Nënkryetarja e BEI Liljana Pavllova dhe kryeministri Dimitar Kovaçevski inaguruan zyrtarisht përfaqësinë e BIE në Maqedoninë e... Read More → Banka Evropiane e Investimeve hapi përfaqësinë në Maqedoninë e Veriut

SEFF: Tranzicioni i gjelbër, efikasiteti energjetik, dixhitalizimi, investimet në kapitalin njerëzor dhe lidhja me vendet e rajonit – për rritje të qëndrueshme ekonomike

Кumtesa

30 maj 2022, Shkup – Në periudhë afatshkurtër – masat e targetuara janë në drejtim të përkrahjes së kategorive të ndjeshme... Read More → SEFF: Tranzicioni i gjelbër, efikasiteti energjetik, dixhitalizimi, investimet në kapitalin njerëzor dhe lidhja me vendet e rajonit – për rritje të qëndrueshme ekonomike

SEFF: Përmes krijimit të aleancave për ekonomi më konkurruese dhe më rezistente në rajon

Кumtesa

30 maj 2022, Shkup – “Qëndrueshmëria e rritjes në kohë të pasigurisë dhe përtej” është tema e Forumit ekonomik dhe... Read More → SEFF: Përmes krijimit të aleancave për ekonomi më konkurruese dhe më rezistente në rajon

Besimi në vigjilje të Forumit ekonomik dhe financiar, Shkup-SEFF pranoi delegacionin e Bankës Botërore

Кumtesa

29 maj 2022, Shkup – Ministri i Financave, Fatmir Besimi këtë pasdite priti delegacionin nga Banka Botërore të kryesuar nga... Read More → Besimi në vigjilje të Forumit ekonomik dhe financiar, Shkup-SEFF pranoi delegacionin e Bankës Botërore

Besimi: Masat qeveritare ndikuan që dëmi mbi ekonominë dhe qytetarët mos të jetë më i madh

Кumtesa

27 maj 2022, Shkup – Kriza është në përmasa të mëdha. Masat që i ndërmori Qeveria si reagim i parë, ishin që të mbrohet... Read More → Besimi: Masat qeveritare ndikuan që dëmi mbi ekonominë dhe qytetarët mos të jetë më i madh

U emetua fletobligacioni i 21 për denacionalizim në vlerë prej 6 milionë euro

Кumtesa

26 maj 2021, Shkup – Sot, shteti përmes Ministrisë së Financave emetoi emetimin e njëzet e një të fletobligacioneve për... Read More → U emetua fletobligacioni i 21 për denacionalizim në vlerë prej 6 milionë euro

Besimi dhe Gееr për konkluzionet e përbashkëta të miratuara: Republika e Maqedonisë së Veriut t’i vazhdojë reformat ekonomike dhe sociale

Кumtesa

26 maj 2022, Shkup – Krijimi i rezistencës ekonomike në periudhë afatgjate përmes përshpejtimit të tranzicionit të gjelbër dhe... Read More → Besimi dhe Gееr për konkluzionet e përbashkëta të miratuara: Republika e Maqedonisë së Veriut t’i vazhdojë reformat ekonomike dhe sociale

Besimi në Forumin “Euromani” – Kemi qasjen e duhur për tejkalimin e krizës dhe politika të mira për klimë të favorshme biznesi për investime dhe rritje ekonomike

Кumtesa

25 maj 2022, Shkup – Sot në Vjenë, ministri i Financave, Fatmir Besimi merr pjesë në Forumin e Evropës Qendrore dhe Lindore, të... Read More → Besimi në Forumin “Euromani” – Kemi qasjen e duhur për tejkalimin e krizës dhe politika të mira për klimë të favorshme biznesi për investime dhe rritje ekonomike

RISHIKIMI SI REAGIM NDAJ KRIZËS DHE RUAJTJE TË NIVELIT TË RRITJES

Kolumna, Кumtesa

24 maj 2022, Shkup – Gjatë ditës së shtunë prezantuam para opinionit publik propozim rishikimin e Buxhetit për vitin 2022, pas... Read More → RISHIKIMI SI REAGIM NDAJ KRIZËS DHE RUAJTJE TË NIVELIT TË RRITJES

Qeveria miratoi rishikimin e buxhetit: Hapësirë fiskale për masa të reja, paga dhe pensione më të larta

Кumtesa

21 maj 2022, Shkup – Edhe 76 milionë euro mjete të tjera shtesë në rast se nevojiten masa të reja për mbrojtjen e standardit të... Read More → Qeveria miratoi rishikimin e buxhetit: Hapësirë fiskale për masa të reja, paga dhe pensione më të larta

Takimi i ministrit Besimi me ish-ministrat e financave – përvoja dhe njohuritë e tyre kontribuojnë në konceptimin e qëllimeve programore të SEFF

Кumtesa

20 maj 2022, Shkup – Ish-ministrat e financave dje në Ministrinë e Financave u takuan me ministrin e Financave Fatmir Besimi në... Read More → Takimi i ministrit Besimi me ish-ministrat e financave – përvoja dhe njohuritë e tyre kontribuojnë në konceptimin e qëllimeve programore të SEFF

Nobelisti Paul Krugman vjen në Forumin ekonomik dhe financiar të Shkupit (SEFF)

Кumtesa

19 maj 2022, Shkup – Profesori, ekonomisti dhe autori i shquar amerikan Paul Krugman, laureati i çmimit Nobel, vjen në Shkup. Krugman... Read More → Nobelisti Paul Krugman vjen në Forumin ekonomik dhe financiar të Shkupit (SEFF)

MF: Mjete të siguruara nga BERZH-i për realizimin e autostradës Shkup-Bllacë dhe sistemin rajonal të menaxhimit me mbetjet e ngurta

Кumtesa

18 maj 2022, Shkup – Mbi 200 milionë euro mjete të favorshme nga BERZH-i janë siguruar për realizimin e projektit rajonal për... Read More → MF: Mjete të siguruara nga BERZH-i për realizimin e autostradës Shkup-Bllacë dhe sistemin rajonal të menaxhimit me mbetjet e ngurta

Besimi: Me ristrukturimin e buxhetit do të krijohet hapësirë mundësisht për masa të reja antikrizë

Кumtesa

16 maj 2022, Shkup – Përmes ristrukturimit të buxhetit do të krijohet hapësirë për masa të mundshme që do të ndihmojnë në... Read More → Besimi: Me ristrukturimin e buxhetit do të krijohet hapësirë mundësisht për masa të reja antikrizë

PËRBALLJA ME KRIZËN, VAZHDIMI I REFORMAVE DHE RUAJTJA E NIVELIT TË RRITJES

Kolumna, Кumtesa

15 maj 2022, Shkup – Pas tre dozave të vaksinave, javën e kaluar dola pozitiv me kovid, me ç’rast një javë kalova në izolim në... Read More → PËRBALLJA ME KRIZËN, VAZHDIMI I REFORMAVE DHE RUAJTJA E NIVELIT TË RRITJES

Besimi: Vazhdojmë me reformat në financat publike bazuar në konceptin e financave SMART për zgjidhje afatgjate dhe të qëndrueshme

Кumtesa

13 maj 2022, Shkup – Ministria e Financave vazhdon aktivitetet për zhvillimin e sistemit të menaxhimit të financave publike.... Read More → Besimi: Vazhdojmë me reformat në financat publike bazuar në konceptin e financave SMART për zgjidhje afatgjate dhe të qëndrueshme

Besimi në Asamblenë vjetore të BERZH-it – Në kohë krize globale mbetemi të përkushtuar ndaj axhendës reformuese, përkrahja e BERZH-it e rëndësishme për prioritetet tona

Кumtesa

11 maj 2022, Shkup – Në një kohë kur ekonomitë globale dhe evropiane përballen me sfidat më të mëdha në dekadat e fundit,... Read More → Besimi në Asamblenë vjetore të BERZH-it – Në kohë krize globale mbetemi të përkushtuar ndaj axhendës reformuese, përkrahja e BERZH-it e rëndësishme për prioritetet tona

Nikolloski në Forumin ekonomik të Tiranës: Nisje urgjente e negociatave me BE-në dhe stabilitet politik me qëllim të tërheqjes së investimeve dhe zbatimit të projekteve kyçe

Кumtesa

10 maj 2022, Tiranë – Nisja urgjente e procesit për anëtarësim të vendit tonë në Bashkimin Evropian, rritja e bashkëpunimit... Read More → Nikolloski në Forumin ekonomik të Tiranës: Nisje urgjente e negociatave me BE-në dhe stabilitet politik me qëllim të tërheqjes së investimeve dhe zbatimit të projekteve kyçe

Besimi – Ulmann: Zvicra, një nga partnerët më të mëdhenj zhvillimor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, përforcohet bashkëpunimi ekonomik

Кumtesa

5 maj 2022, Shkup – Thellimi i bashkëpunimit ekonomik ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Zvicrës si dhe implementimi... Read More → Besimi – Ulmann: Zvicra, një nga partnerët më të mëdhenj zhvillimor të Republikës së Maqedonisë së Veriut, përforcohet bashkëpunimi ekonomik

Ruhet rejtungu kreditor edhe gjatë kohës së krizës ndërkombëtare

Кumtesa

30 Prill 2022, Shkup – Agjencia për vlerësimin e rejtingut kreditor “Fitch”, konfirmoi vlerësimin e rejtingut kreditor së... Read More → Ruhet rejtungu kreditor edhe gjatë kohës së krizës ndërkombëtare

MF: Borxhi publik në kushte krize u zvogëlua në 57.1% të PBB-së, në nivel nën kriterin e Mastrihtit

Кumtesa

29 Prill 2022, Shkup – Borxhi publik përfshirë datën 31.3.2022 është 57.1% dhe është zvogëluar për 3.7 pikë përqindje... Read More → MF: Borxhi publik në kushte krize u zvogëlua në 57.1% të PBB-së, në nivel nën kriterin e Mastrihtit

Takimi Besimi – Bowman: Përpjekjet dhe investimet e përbashkëta do të jenë kyçe për tejkalimin e krizës dhe sigurimin e zhvillimit

Кumtesa

28 Prill 2022, Shkup – Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim – BERZH, ofron përkrahje të vazhdueshme për Republikën e... Read More → Takimi Besimi – Bowman: Përpjekjet dhe investimet e përbashkëta do të jenë kyçe për tejkalimin e krizës dhe sigurimin e zhvillimit

Takimi i ministrit Besimi me njeriun e parë të FMN-së Kristalina Georgieva: PLL u jepet vendeve me politika të mira ekonomike

Кumtesa

24 prill 2022, Washington – Politikat e mira ekonomike dhe stabiliteti ekonomik e kualifikojnë Republikën e Maqedonisë së Veriut për... Read More → Takimi i ministrit Besimi me njeriun e parë të FMN-së Kristalina Georgieva: PLL u jepet vendeve me politika të mira ekonomike

Besimi përmbyll Тakimet në Washington me rekomandim për qasje në mjetet e FMN-së, të destinuara për ekonomi të shëndosha

Кumtesa

23 prill 2022, Shkup – Ministri i Financave Fatmir Besimi përmbyll Takimet pranverore me rekomandim për qasje në Linjën për... Read More → Besimi përmbyll Тakimet në Washington me rekomandim për qasje në mjetet e FMN-së, të destinuara për ekonomi të shëndosha

Ministri Besimi në takime me Bankën Botërore – Reagim ndaj ndikimit të krizës energjetike dhe krizës së çmimeve, por edhe fokus në zhvillimin e mëtejshëm afatgjatë

Кumtesa

23 prill 2022, Shkup – Në takimet me drejtorin ekzekutiv të Bankës Botërore Kun Davidse, nënkryetaren e Bankës Botërore Anna... Read More → Ministri Besimi në takime me Bankën Botërore – Reagim ndaj ndikimit të krizës energjetike dhe krizës së çmimeve, por edhe fokus në zhvillimin e mëtejshëm afatgjatë

Besimi realizoi takim me përfaqësuesit e lartë të Thesarit të SHBA-së: Ministria e Financave do të bashkëpunojë me Thesarin e SHBA-së lidhur me Programin e reformës së menaxhimit të financave publike

Кumtesa

22 prill 2022, Washington – SHBA-ja mbështet integrimin e shpejtë të Republikës së Maqedonisë së Veriut në BE, me ç’rast, si... Read More → Besimi realizoi takim me përfaqësuesit e lartë të Thesarit të SHBA-së: Ministria e Financave do të bashkëpunojë me Thesarin e SHBA-së lidhur me Programin e reformës së menaxhimit të financave publike

Besimi nga Washingtoni – Republika e Maqedonisë së Veriut do të mund të shfrytëzojë mjete me kushte të favorshme

Кumtesa

22 prill 2022, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut parashtroi kërkesë në Fondin Monetar Ndërkombëtar për shfrytëzimin... Read More → Besimi nga Washingtoni – Republika e Maqedonisë së Veriut do të mund të shfrytëzojë mjete me kushte të favorshme

Besimi – Escobar: Përforcimi i bashkëpunimit ekonomik midis dy vendeve aleate të NATO-s

Кumtesa

21 prill 2022, Washington – Mundësia e thellimit të bashkëpunimit ekonomik midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe... Read More → Besimi – Escobar: Përforcimi i bashkëpunimit ekonomik midis dy vendeve aleate të NATO-s

Ministri Besimi në Takimet vjetore të FMN-së dhe BB-së në Washington

Кumtesa

20 prill 2022, Shkup – Ndikimi i konfliktit në Ukrainë mbi ekonominë globale, si dhe kriza energjetike dhe e çmimeve do të... Read More → Ministri Besimi në Takimet vjetore të FMN-së dhe BB-së në Washington

MF: Hapet tregu financiar për ofrues të rinј të shërbimeve, shërbime të reja, shpenzime më të ulëta dhe mbrojtje të konsumatorëve

Кumtesa

19 prill 2022, Shkup – Liberalizimi i tregut financiar, me hyrjen e ofruesve të rinj të shërbimeve të pagesave, shërbimet e... Read More → MF: Hapet tregu financiar për ofrues të rinј të shërbimeve, shërbime të reja, shpenzime më të ulëta dhe mbrojtje të konsumatorëve

Besimi: Me zgjidhje të qëndrueshme për rritjen e pagave dhe rritjen e produktivitetit drejt rritjes së qëndrueshme dhe standardit më të mirë të jetesës

Кumtesa

17 prill 2022, Shkup – Pagat në arsim duhet të rriten, me ç’rast vitet e fundit kishte disa rritje. Duhet të rriten edhe pagat në... Read More → Besimi: Me zgjidhje të qëndrueshme për rritjen e pagave dhe rritjen e produktivitetit drejt rritjes së qëndrueshme dhe standardit më të mirë të jetesës

Për kapitalin njerëzor, produktivitetin dhe pagat: Cila është rruga drejt zhvillimit ekonomik dhe standardit më të mirë të jetesës?

Kolumna, Кumtesa

16 prill 2022, Shkup – “Rritja e produktivitetit të një kombi është faktor kryesor për rritjen e pagave reale dhe standardit të... Read More → Për kapitalin njerëzor, produktivitetin dhe pagat: Cila është rruga drejt zhvillimit ekonomik dhe standardit më të mirë të jetesës?

Кumtesë për opinionin publik – Ftesë për komente dhe propozime lidhur me Programin e reformës së menaxhimit të financave publike 2022 -2025

Кumtesa

15 prill 2022, Shkup – Ju njoftojmë se Ministria e Financave në bashkëpunim me Drejtorinë e të Hyrave Publike, Drejtorinë Doganore,... Read More → Кumtesë për opinionin publik – Ftesë për komente dhe propozime lidhur me Programin e reformës së menaxhimit të financave publike 2022 -2025

MF: Kontroll më efikas dhe më efektiv financiar të shfrytëzimit të mjeteve publike në sektorin publik dhe shfrytëzimit të mjeteve nga fondet e BE-së

Uncategorized @sq, Кumtesa

13 prill 2022, Shkup – Ministria e Financave përmes inspektimit financiar në sektorin publik do të kontrollojë në mënyrë më... Read More → MF: Kontroll më efikas dhe më efektiv financiar të shfrytëzimit të mjeteve publike në sektorin publik dhe shfrytëzimit të mjeteve nga fondet e BE-së

Takim Besimi – Reno Basso: Kriza energjetike tregon rëndësinë e investimeve në axhendën e gjelbër, përkrahjen e konsiderueshme të BERZH-it në sektorin energjetik

Кumtesa

9 prill 2022, Shkup – Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim (BERZH) është institucioni financiar ndërkombëtar më aktiv... Read More → Takim Besimi – Reno Basso: Kriza energjetike tregon rëndësinë e investimeve në axhendën e gjelbër, përkrahjen e konsiderueshme të BERZH-it në sektorin energjetik

Besimi në Forumin Delfi në Greqi: Qeveria deri më tani ka zbatuar masa në vlerë prej 615 milionë eurove për amortizimin e goditjes së çmimeve, jemi të përkushtuar për zgjidhje afatshkurtra dhe afatgjata

Кumtesa

8 prill 2022 – “Deri më tani janë ndarë rreth 615 milionë euro për amortizimin e goditjes së çmimeve. Vitin e kaluar qeveria... Read More → Besimi në Forumin Delfi në Greqi: Qeveria deri më tani ka zbatuar masa në vlerë prej 615 milionë eurove për amortizimin e goditjes së çmimeve, jemi të përkushtuar për zgjidhje afatshkurtra dhe afatgjata

Nikolloski: Përforcimi i kapaciteteve për menaxhim ekonomik si pjesë e procesit të anëtarësimit në BE

Кumtesa

7 prill 2022, Shkup – Do të përforcohen kapacitetet e institucioneve kompetente për zhvillimin e negociatave për anëtarësim në... Read More → Nikolloski: Përforcimi i kapaciteteve për menaxhim ekonomik si pjesë e procesit të anëtarësimit në BE

MF monitoron realizimin e investimeve kapitale me mekanizimin KAPEF – në tremujorin e parë janë rezervuar 558 milionë denarë

Кumtesa

5 prill 2022, Shkup – Ministria e Financave tashmë dy vite monitoron procesin e realizimit të investimeve kapitale nga shfrytëzuesit... Read More → MF monitoron realizimin e investimeve kapitale me mekanizimin KAPEF – në tremujorin e parë janë rezervuar 558 milionë denarë

Besimi: financimi i masave për zbutjen e efekteve të krizës aktuale, me ruajtjen e kontureve të konsolidimit fiskal në kushtet e rritjes së çmimeve dhe normave të interesit

Кumtesa

3 prill 2022, Shkup – Në fund të muajit janar, borxhi shtetëror dhe publik u zvogëlua disa pikë përqindje krahasuar me nivelin e... Read More → Besimi: financimi i masave për zbutjen e efekteve të krizës aktuale, me ruajtjen e kontureve të konsolidimit fiskal në kushtet e rritjes së çmimeve dhe normave të interesit

SFIDAT E FINANCIMIT TË POLITIKËS FISKALE NË ТЕЈKALIMIN E KRIZËS DHE RIMËKËMBJEN E EKONOMISË

Kolumna, Кumtesa

I shkurtër, por i rëndësishëm si shënim 2 prill 2022, Shkup – Pikërisht në ditën e sotme, 30 vite më parë, u votua buxheti i... Read More → SFIDAT E FINANCIMIT TË POLITIKËS FISKALE NË ТЕЈKALIMIN E KRIZËS DHE RIMËKËMBJEN E EKONOMISË

MF: Qytetarëve edhe gjatë vitit 2022 do t’u ofrohet përkrahje për kredi banesore përmes Projektit “Blej shtëpi, blej banesë”

Кumtesa

1 prill 2022, Shkup – Ministria e Financave do të publikojë thirrje të re për projektin “Blej shtëpi, blej banesë”, me... Read More → MF: Qytetarëve edhe gjatë vitit 2022 do t’u ofrohet përkrahje për kredi banesore përmes Projektit “Blej shtëpi, blej banesë”

Takim Besimi – Janovski: USAID partner i rëndësishëm i Republikës së Maqedonisë së Veriut gjatë 30 viteve të fundit në arritjen e qëllimeve të saj

Кumtesa

1 prill 2022, Shkup – Agjencia e Zhvillimit e SHBA-së (USAID) është partner kyç i Republikës së Maqedonisë së Veriut gjatë... Read More → Takim Besimi – Janovski: USAID partner i rëndësishëm i Republikës së Maqedonisë së Veriut gjatë 30 viteve të fundit në arritjen e qëllimeve të saj

Takimi i ministrit të Financave me Misionin e BB – Përpilojmë zgjidhje për investimet e kompanive në transformimin e gjelbër dhe dixhital

Кumtesa

1 prill, 2022, Shkup – Ministria e Financave së bashku me Bankën Botërore punojnë në formimin e fondeve investuese në vend... Read More → Takimi i ministrit të Financave me Misionin e BB – Përpilojmë zgjidhje për investimet e kompanive në transformimin e gjelbër dhe dixhital

MF: Mbi 40 milionë euro përkrahje për ekonominë me linja kreditore pa interes dhe të favorshme përmes BZHMV-së, pjesë e pakos së masave

Кumtesa

31 mars 2022, Shkup – Linja kreditore pa interes dhe të favorshme u vihen në dispozicion kompanive që të përkrahen në... Read More → MF: Mbi 40 milionë euro përkrahje për ekonominë me linja kreditore pa interes dhe të favorshme përmes BZHMV-së, pjesë e pakos së masave

MF: Ndryshimi i Rregullores për privatizimin e tokës ndërtimore shtetërore – banimi individual mbetet 61 denarë, ndërtimet komerciale 13.140 denarë

Кumtesa

29 mars 2022, Shkup – Qeveria miratoi propozimin e Ministrisë së Financave për ndryshimin e Rregullores për privatizimin e... Read More → MF: Ndryshimi i Rregullores për privatizimin e tokës ndërtimore shtetërore – banimi individual mbetet 61 denarë, ndërtimet komerciale 13.140 denarë

Nikolloski: përforcohen kapacitetet e kontabilistëve në sektorin publik

Кumtesa

29 mars 2022, Shkup – “Ministria e Financave identifikoi rëndësinë e nevojës së ndërtimit dhe përforcimit të kapaciteteve në... Read More → Nikolloski: përforcohen kapacitetet e kontabilistëve në sektorin publik

Takim Besimi-Ludva: Perspektiva drejt BE-së nuk ka alternativë, kjo u tregua edhe në kohë krize

Кumtesa

28 mars 2022, Shkup – Përkushtimi i Qeverisë së re të RMV-së për të vazhduar rrugën drejt BE-së, si e vetmja rrugë dhe pa... Read More → Takim Besimi-Ludva: Perspektiva drejt BE-së nuk ka alternativë, kjo u tregua edhe në kohë krize

Rregullatorët financiarë nënshkruajtën Memorandum për bashkëpunim ne fintek-fushën: Jemi duke formuar sistem për mbështetje të fintek-sektorit

Кumtesa

26 mars 2022, Shkup – Me nismë të Bankës Popullore, me qëllim të krijimit të kushteve për mbështetje të zhvillimit të... Read More → Rregullatorët financiarë nënshkruajtën Memorandum për bashkëpunim ne fintek-fushën: Jemi duke formuar sistem për mbështetje të fintek-sektorit

Ministria e Financave po përgatit zgjidhje të reja ligjore lidhur me kompensimin për privatizimin e tokës ndërtimore shtetërore

Кumtesa

25 mars 2022, Shkup – Ministria e Financave tashmë është në përgatitje të zgjidhjeve të reja ligjore lidhur me vlerën e... Read More → Ministria e Financave po përgatit zgjidhje të reja ligjore lidhur me kompensimin për privatizimin e tokës ndërtimore shtetërore

Takim Besimi-Garcia: Konfirmohet përkrahja e Spanjës për perspektivat tona drejt BE-së, mbetemi të përkushtuar ndaj reformave PRE për anëtarësim në BE

Кumtesa

24 mars 2022, Shkup – Perspektiva e Republikës së Maqedonisë së Veriut drejt BE-së, gjendja aktuale me zhvillimet në Ukrainë,... Read More → Takim Besimi-Garcia: Konfirmohet përkrahja e Spanjës për perspektivat tona drejt BE-së, mbetemi të përkushtuar ndaj reformave PRE për anëtarësim në BE

Përforcimi i kapaciteteve të DZF-së përmes Projektit të financuar nga Mbretëria e Holandës

Кumtesa

24 mars 2022, Shkup – Ndërgjegjësimi më i madh për rreziqet e shfrytëzimit të mjeteve virtuale, përpilimi i rregullativës më... Read More → Përforcimi i kapaciteteve të DZF-së përmes Projektit të financuar nga Mbretëria e Holandës

Projektet strategjike dhe hyrja e investimeve nga Emiratet e Bashkuara Arabe – tema të takimeve dyditore të Besimit me Fondin për zhvillim dhe Fondin investues së Abu Dabit

Кumtesa

22 mars 2022, Shkup – Projektet strategjike që janë prioritare për Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe që... Read More → Projektet strategjike dhe hyrja e investimeve nga Emiratet e Bashkuara Arabe – tema të takimeve dyditore të Besimit me Fondin për zhvillim dhe Fondin investues së Abu Dabit

Takimi Besimi – Al Suwaidi: mundësi për investime në sferat kyçe të parapara me Planin për rritje të përshpejtuar ekonomike

Кumtesa

21 mars 2022, Shkup – Mundësitë për investime në projekte të mëdha me rëndësi të veçantë në vend janë shqyrtuar sot në... Read More → Takimi Besimi – Al Suwaidi: mundësi për investime në sferat kyçe të parapara me Planin për rritje të përshpejtuar ekonomike

Fillon Java Globale e Parasë për vitin 2022: “Ndërtoni të ardhmen tuaj, tregohuni të zgjuar me paratë”

Кumtesa

21 mars 2022, Shkup – Trupi Koordinues i Rregullatorëve Financiar për Edukimin Financiar dhe Përfshirje Financiare, në... Read More → Fillon Java Globale e Parasë për vitin 2022: “Ndërtoni të ardhmen tuaj, tregohuni të zgjuar me paratë”

Besimi: Viti i kaluar ishte i vështirë dhe arritëm të realizojmë rritje, edhe këtë vit planifikojmë rritje

Кumtesa

15 mars 2022, Shkup – Këtë vit ndodhemi në krizë enorme energjetike dhe çmimesh dhe duhet të përshtatemi dhe ta pasqyrojmë... Read More → Besimi: Viti i kaluar ishte i vështirë dhe arritëm të realizojmë rritje, edhe këtë vit planifikojmë rritje

Besimi: Në Buxhetin për vitin 2022 parashihet huamarrje prej 600 milionë eurove

Кumtesa

15 mars 2022, Shkup – Në Buxhetin për vitin 2022, i cili u miratua në Kuvend, parashihet huamarrje prej 600 milionë eurove. Me... Read More → Besimi: Në Buxhetin për vitin 2022 parashihet huamarrje prej 600 milionë eurove

Besimi: Reagim voluminoz dhe në kohë i qeverisë ndaj presioneve të çmimeve – me masa në vlerë 615 milionë euro

Кumtesa

13 mars 2022, Shkup – Pakoja e fundit e masave antikrizë në vlerë prej 400 milionë euro është pjesë e masave të përgjithshme... Read More → Besimi: Reagim voluminoz dhe në kohë i qeverisë ndaj presioneve të çmimeve – me masa në vlerë 615 milionë euro

KRIZA ENERGJETIKE, RRITJA E ÇMIMEVE DHE POLITIKAT QEVERITARE: TAJMINGU, SHTRIRJA DHE TARGETIMI

Kolumna, Кumtesa

Nga fillimi i krizës energjetike dhe rritjes së çmimeve janë sjellë mbi 30 masa në vlerë mbi 600 milion euro për të mbrojtur... Read More → KRIZA ENERGJETIKE, RRITJA E ÇMIMEVE DHE POLITIKAT QEVERITARE: TAJMINGU, SHTRIRJA DHE TARGETIMI

Besimi: Nga mediat u informova për rastin përballë ndërtesës “Nova Makedonija”, rasti i fundit që zbatohet sipas Rregullores së vitit 2011, pres akt moral nga shfrytëzuesit e deritanishëm

Кumtesa

11 mars 2022, Shkup –Ministri i Financave, Fatmir Besimi, paralajmëroi ndryshime në Rregulloren me të cilën përcaktohet kompensimi... Read More → Besimi: Nga mediat u informova për rastin përballë ndërtesës “Nova Makedonija”, rasti i fundit që zbatohet sipas Rregullores së vitit 2011, pres akt moral nga shfrytëzuesit e deritanishëm

Takim Besimi-Byrnes: mundësitë për thellimin e bashkëpunimit ekonomik me SHBA-në, si partner kryesor strategjik

Кumtesa

9 mars 2022, Shkup – Thellimi i bashkëpunimit ekonomik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, pasojat ekonomike që mund të ndodhin si... Read More → Takim Besimi-Byrnes: mundësitë për thellimin e bashkëpunimit ekonomik me SHBA-në, si partner kryesor strategjik

Besimi – Van Gelder: Përkrahje e konsiderueshme nga Banka Botërore për zbatimin e reformave dhe krizën e Kovidit, punojmë në mënyrë aktive në zbatimin e projekteve

Кumtesa

9 mars 2022, Shkup – Republika e Maqedonisë së Veriut ka përkrahje të konsiderueshme nga Banka Botërore në zbatimin e... Read More → Besimi – Van Gelder: Përkrahje e konsiderueshme nga Banka Botërore për zbatimin e reformave dhe krizën e Kovidit, punojmë në mënyrë aktive në zbatimin e projekteve

Komiteti për Stabilitetin Financiar: Stabiliteti financiar i normës së këmbimit të denarit është duke u mirëmbajtur me sukses

Кumtesa

9 mars 2022, Shkup – Është i garantuar stabiliteti i normës së këmbimit të denarit. Gjithashtu edhe sistemi financiar është... Read More → Komiteti për Stabilitetin Financiar: Stabiliteti financiar i normës së këmbimit të denarit është duke u mirëmbajtur me sukses

Takim Besimi – Pavllova: BEI është partner i fuqishëm dhe i përkushtuar i Republikës së Maqedonisë së Veriut, përkrahja vazhdon për projekte të reja për infrastrukturë të qëndrueshme rrugore, hekurudhore dhe tranzicion të gjelbër

Кumtesa

8 mars 2022, Shkup – Ministria e Financave ka bashkëpunim të suksesshëm me Bankën Evropiane për Investime e cila është e... Read More → Takim Besimi – Pavllova: BEI është partner i fuqishëm dhe i përkushtuar i Republikës së Maqedonisë së Veriut, përkrahja vazhdon për projekte të reja për infrastrukturë të qëndrueshme rrugore, hekurudhore dhe tranzicion të gjelbër

Besimi: Punojmë intensivisht mbi pakon e masave për ballafaqimin e krizës

Кumtesa

7 mars 2022, Shkup – Rezervat e mallrave janë stabile, Buxheti likuid dhe sot në mbledhjen e Këshillit Ekonomik së bashku me... Read More → Besimi: Punojmë intensivisht mbi pakon e masave për ballafaqimin e krizës

MF: Përmirësojmë efikasitetin energjetik në objektet shëndetësore dhe objektet që janë nën kompetencat e komunave

Кumtesa

5 mars 2022, Shkup – Ministria e Financave përmes njësisë projektuese MSIP realizon Projektin për efikasitet energjetik në sektorin... Read More → MF: Përmirësojmë efikasitetin energjetik në objektet shëndetësore dhe objektet që janë nën kompetencat e komunave

Besimi – Angellov: Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Bullgaria rrisin dinamikën e realizimit të projekteve të përbashkëta me aktivitete konkrete

Кumtesa

4 mars 2022, Shkup – Zhvillimet aktuale në Ukrainë, kriza energjetike, ndikimi i tyre ndaj ekonomisë së Republikës së... Read More → Besimi – Angellov: Republika e Maqedonisë së Veriut dhe Bullgaria rrisin dinamikën e realizimit të projekteve të përbashkëta me aktivitete konkrete

Besimi – Silvestri: Të shfrytëzohen mundësitë për avancimin e bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Italisë

Кumtesa

4 mars 2022, Shkup – Kriza energjetike dhe pasojat ekonomike mbi ekonominë evropiane, si dhe përforcimi i bashkëpunimit ekonomik me... Read More → Besimi – Silvestri: Të shfrytëzohen mundësitë për avancimin e bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Italisë

Besimi për Euronews Albania: Ndiqet zhvillimi i situatës në Ukrainë, do të reagojmë sipas nevojës dhe në kohë, siç bëjmë vazhdimisht me Kovidin dhe krizën e energjetike

Кumtesa

1 mars 2022, Shkup – Ka sasi të nevojshme sa i përket rezervave të mallrave dhe janë të mjaftueshme, po gjithashtu edhe kompanitë... Read More → Besimi për Euronews Albania: Ndiqet zhvillimi i situatës në Ukrainë, do të reagojmë sipas nevojës dhe në kohë, siç bëjmë vazhdimisht me Kovidin dhe krizën e energjetike

Besimi: E ndjekim situatën dhe do të veprojmë me masa për mbrojtjen e ekonomisë dhe standardin e qytetarëve nëse është e nevojshme

Кumtesa

27 shkurt 2022, Shkup – Jemi të gatshëm të miratojmë masa dhe politika në interes të qytetarëve, në radhë të parë për... Read More → Besimi: E ndjekim situatën dhe do të veprojmë me masa për mbrojtjen e ekonomisë dhe standardin e qytetarëve nëse është e nevojshme

Ekonomia botërore para sfidës së re: Lufta ruso-ukrainase do të ngushtojë më tej zinxhirët globalë të furnizimit

Kolumna, Кumtesa

26 shkurt 2022, Shkup – Pasiguria është e vetmja gjë e sigurt. Kjo thënie, e cila daton që nga koha e Perandorisë Romake,... Read More → Ekonomia botërore para sfidës së re: Lufta ruso-ukrainase do të ngushtojë më tej zinxhirët globalë të furnizimit

MF: RMV-ja mori grant prej 225.6 milionë eurove për projekte infrastrukturore dhe energjetike përmes KE-së

Кumtesa

25 shkurt 2022, Shkup – Sot, Republika e Maqedonisë së Veriut mori grant me vlerë prej 225.6 milionë eurove nga Komisioni Evropian... Read More → MF: RMV-ja mori grant prej 225.6 milionë eurove për projekte infrastrukturore dhe energjetike përmes KE-së

Besimi – Llukarevska: Qeveria në përkrahje të konkurrencës së kompanive dhe standardit të jetesës së qytetarëve, zvogëlohen normat doganore për 258 lëndë të para, rritet paga minimale

Кumtesa

25 shkurt 2022, Shkup – Të punësuarit me pagë minimale nga muaji i ardhshëm do të kenë pagë më të lartë si rezultat i... Read More → Besimi – Llukarevska: Qeveria në përkrahje të konkurrencës së kompanive dhe standardit të jetesës së qytetarëve, zvogëlohen normat doganore për 258 lëndë të para, rritet paga minimale

Angellovska Bezhoska – Besimi: Denari dhe sistemi financiar do të mbesin stabile

Кumtesa

25 shkurt 2022, Shkup – Pushtetet monetare dhe fiskale koordinohen dhe monitorojnë nga afër zhvillimet ndërkombëtare dhe efektet e... Read More → Angellovska Bezhoska – Besimi: Denari dhe sistemi financiar do të mbesin stabile

Besimi: Gjatë kësaj jave, Republika e Maqedonisë së Veriut pret përgjigje për përkrahjen nga Plani Evropian i Investimeve lidhur me projektet e parashtruara

Кumtesa

22 shkurt 2022, Shkup – Gjatë kësaj jave, Republika e Maqedonisë së Veriut pret përgjigje ndaj aplikimeve të parashtruara për... Read More → Besimi: Gjatë kësaj jave, Republika e Maqedonisë së Veriut pret përgjigje për përkrahjen nga Plani Evropian i Investimeve lidhur me projektet e parashtruara

Takimi Besimi – Hahn: Përkrahja e BE-së e rëndësishme për rritje të qëndrueshme ekonomike

Кumtesa

22 shkurt 2022, Bruksel – Tranzicioni i gjelbër, efikasiteti energjetik, përforcimi i kapitalit njerëzor si prioritete kryesore në... Read More → Takimi Besimi – Hahn: Përkrahja e BE-së e rëndësishme për rritje të qëndrueshme ekonomike

MF: Detyrime më të ulëta të importit për kompanitë vendase, zvogëlim të normave doganore për 258 mallra industriale dhe për gazin natyror

Кumtesa

22 shkurt 2022, Shkup – Zvogëlohen ose shfuqizohen në mënyrë të përhershme normat... Read More → MF: Detyrime më të ulëta të importit për kompanitë vendase, zvogëlim të normave doganore për 258 mallra industriale dhe për gazin natyror

Ky lajm është në dispozicion edhe në: Macedonian English

Comments are closed.

Close Search Window