Николоски на Самитот на министри за финансии: Посветени сме на менаџирање со енергетската криза и креирање политики за одржлив економски раст

Буџетот за 2023 година ќе биде во насока на менаџирање на енергетската криза и креирање политики кои ќе овозможат нашата економија да стане одржлива, модерна

прочитај повеќе »

МФ: Владата обезбеди 250 милиони евра со поволни услови преку германски хартии од вредност

27 септември 2022, Скопје – Владата донесе одлука за издавање хартии од вредност на германскиот пазар, обврзница позната како „Namensschuldverschreibungen“, односно НСВ (NSV), во износ од

прочитај повеќе »

КОНКУРС за учениците од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври

Конкурс за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври Врз основа на Одлуката за објавување Конкурс за

прочитај повеќе »

Бесими: Со новиот Закон за буџети буџетирањето ќе биде среднорочно и врз основа на резултати

25 септември 2022, Скопје – Буџетирањето ќе се врши според резултатите и мерењето на нивната успешност преку индикатори (Key Performance Indicators), предвидува новиот Закон за

прочитај повеќе »

НОВИОТ ЗАКОН ЗА БУЏЕТИ: РЕФОРМА ЗА ПОГОЛЕМА ОТЧЕТНОСТ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ПОДОБРО ДОЛГОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ

24 септември 2022, Скопје – „Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес – да започнеме“. Со мудрите зборови на нашата хуманитарка Мајка Тереза, која

прочитај повеќе »

Оваа вест е достапна и на: Albanian

Comments are closed.

Close Search Window