Ковачевски: Ребалансот во насока на поддршка на стопанството и здравствениот сектор

Вести|

1 јули 2021, Скопје – Со ребалансот на Буџетот за 2021 година се... Read More → Ковачевски: Ребалансот во насока на поддршка на стопанството и здравствениот сектор

Бесими и Арифи: Со Проектот за подобрување на општинските услуги Тетово за првпат доби модерен јавен превоз

Вести|

17 јануари 2021, Тетово – Преку Проектот за подобрување на... Read More → Бесими и Арифи: Со Проектот за подобрување на општинските услуги Тетово за првпат доби модерен јавен превоз

Средба на министерот Бесими со италијанскиот амбасадор Силвестри: Економската состојба стабилна и покрај ковид-кризата

Вести|

15 јануари 2021, Скопје – Странските директни инвестиции од... Read More → Средба на министерот Бесими со италијанскиот амбасадор Силвестри: Економската состојба стабилна и покрај ковид-кризата

Бесими со порака до инвеститорите на форумот на „Еуромани“: Економски раст годинава, догодина забрзување на растот

Вести|

13 јануари 2021, Скопје – Годинава нашата економија ќе се... Read More → Бесими со порака до инвеститорите на форумот на „Еуромани“: Економски раст годинава, догодина забрзување на растот

БЕСИМИ: Реализација на приходите со 99% и во време на криза

Вести|

Приходите во 2020 година се реализираа во рамки на... Read More → БЕСИМИ: Реализација на приходите со 99% и во време на криза

Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

Вести, Колумни|

27 декември 2020, Скопје – Во продолжение е Белешката на... Read More → Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

Бесими: Антикризните мерки го ублажија падот на економијата кој ќе беше над 7%

Бесими: Антикризните мерки го ублажија падот на економијата кој ќе беше над 7%

Вести|

22 декември 2020, Скопје – Антикризните мерки го... Read More → Бесими: Антикризните мерки го ублажија падот на економијата кој ќе беше над 7%

Собранието го усвои Буџетот за 2021 - првиот среднорочен буџет

Собранието го усвои Буџетот за 2021 – првиот среднорочен буџет

Вести|

20 декември 2020, Скопје – Собранието го усвои Буџетот за 2021... Read More → Собранието го усвои Буџетот за 2021 – првиот среднорочен буџет

Фискална стратегија: Удвојување на економскиот раст и намалување на невработеноста до 12,4% во следните 5 години

Фискална стратегија: Удвојување на економскиот раст и намалување на невработеноста до 12,4% во следните 5 години

Вести|

13 декември 2020, Скопје – На среден рок се проектира... Read More → Фискална стратегија: Удвојување на економскиот раст и намалување на невработеноста до 12,4% во следните 5 години

Со Стратегијата за јавен долг се дефинираат лимити за висината и структурата на долгот

Со Стратегијата за јавен долг се дефинираат лимити за висината и структурата на долгот

Вести|

12 декември 2020, Скопје – Со Стратегијата за управување со... Read More → Со Стратегијата за јавен долг се дефинираат лимити за висината и структурата на долгот

Close Search Window