ПРАВЕДЕН ДАНОЧЕН СИСТЕМ ЗА ОДРЖЛИВ, ИНКЛУЗИВЕН И ЗАБРЗАН ЕКОНОМСКИ РАСТ

Вести, Колумни|

4 декември 2022, Скопје – Концептот на даночната реформа,... Read More → ПРАВЕДЕН ДАНОЧЕН СИСТЕМ ЗА ОДРЖЛИВ, ИНКЛУЗИВЕН И ЗАБРЗАН ЕКОНОМСКИ РАСТ

БУЏЕТ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ЗА ВРЕМЕ НА КРИЗА И ЗА ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАСТОТ НА СРЕДЕН РОК

Вести, Колумни|

20 ноември 2022, Скопје – Следната недела во Собранието... Read More → БУЏЕТ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА ЕКОНОМСКИОТ РАСТ ЗА ВРЕМЕ НА КРИЗА И ЗА ЗАБРЗУВАЊЕ НА РАСТОТ НА СРЕДЕН РОК

БУЏЕТ 2023: ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ И ФИРМИТЕ ВО КРИЗАТА И ВЕТЕР ВО ГРБ НА ЕКОНОМИЈАТА

Вести, Колумни|

5 ноември 2022, Скопје – Отчетноста е дел од фискалната... Read More → БУЏЕТ 2023: ПОДДРШКА ЗА ГРАЃАНИТЕ И ФИРМИТЕ ВО КРИЗАТА И ВЕТЕР ВО ГРБ НА ЕКОНОМИЈАТА

ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЈА: ШТЕДЕЊЕ И ЕКОНОМСКИ РАСТ

Вести, Колумни|

24 октомври 2022, Скопје – Во оваа колумна ќе зборувам за... Read More → ФИСКАЛНА КОНСОЛИДАЦИЈА: ШТЕДЕЊЕ И ЕКОНОМСКИ РАСТ

БОРБА СО ЕНЕРГЕТСКАТА И ЦЕНОВНАТА КРИЗА: ВЛАДИНИ МЕРКИ, ФИСКАЛНА ОДРЖЛИВОСТ И РЕФОРМИ ВО ЈАВНИТЕ ФИНАНСИИ

Вести, Колумни|

11 октомври 2022, Скопје – Различни кризи бараат различни... Read More → БОРБА СО ЕНЕРГЕТСКАТА И ЦЕНОВНАТА КРИЗА: ВЛАДИНИ МЕРКИ, ФИСКАЛНА ОДРЖЛИВОСТ И РЕФОРМИ ВО ЈАВНИТЕ ФИНАНСИИ

НОВИОТ ЗАКОН ЗА БУЏЕТИ: РЕФОРМА ЗА ПОГОЛЕМА ОТЧЕТНОСТ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ПОДОБРО ДОЛГОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ

Вести, Колумни|

24 септември 2022, Скопје – „Вчерашниот ден измина, утрешниот... Read More → НОВИОТ ЗАКОН ЗА БУЏЕТИ: РЕФОРМА ЗА ПОГОЛЕМА ОТЧЕТНОСТ, ДИГИТАЛИЗАЦИЈА И ПОДОБРО ДОЛГОРОЧНО ПЛАНИРАЊЕ

ГЕОПОЛИТИКА, ЕНЕРГЕТИКА И ЕКОНОМИЈА: ОЧЕКУВАЊА И МОЖНИ СЦЕНАРИЈА ЗА ОВАА ЗИМА?

Колумни|

28 август 2022 – Навршија седум месеци од почетокот на војната... Read More → ГЕОПОЛИТИКА, ЕНЕРГЕТИКА И ЕКОНОМИЈА: ОЧЕКУВАЊА И МОЖНИ СЦЕНАРИЈА ЗА ОВАА ЗИМА?

НАМАЛУВАЊЕТО НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА Е СУШТИНСКА КОМПОНЕНТА НА ДАНОЧНИТЕ РЕФОРМИ И ЕКОНОМСКИОТ РАСТ

Вести, Колумни|

14 август 2022, Скопје – Минатата недела во јавноста се... Read More → НАМАЛУВАЊЕТО НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА Е СУШТИНСКА КОМПОНЕНТА НА ДАНОЧНИТЕ РЕФОРМИ И ЕКОНОМСКИОТ РАСТ

ДАНОЧНА РЕФОРМА: ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ, СУЗБИВАЊЕ НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА И ФЕР ЈАВНИ ДАВАЧКИ

Вести, Колумни|

7 август 2022, Скопје – Неделава отворивме јавна дебата за... Read More → ДАНОЧНА РЕФОРМА: ЗА ЕКОНОМСКИ РАСТ, СУЗБИВАЊЕ НА СИВАТА ЕКОНОМИЈА И ФЕР ЈАВНИ ДАВАЧКИ

РЕФОРМСКАТА АГЕНДА ПРОДОЛЖУВА И ПОКРАЈ КРИЗАТА: СМАРТ ФИНАНСИИТЕ КАКО НАЈЗНАЧАЈНА ФИСКАЛНА РЕФОРМА

Вести, Колумни|

30 јули 2022, Скопје – Има една изрека која вели: „Да работиш... Read More → РЕФОРМСКАТА АГЕНДА ПРОДОЛЖУВА И ПОКРАЈ КРИЗАТА: СМАРТ ФИНАНСИИТЕ КАКО НАЈЗНАЧАЈНА ФИСКАЛНА РЕФОРМА

Close Search Window