Ковачевски и Бесими: Буџетот за 2023 година – Стабилност, сигурност, одговор на предизвиците и основа за развој

Вести|

Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за финансии... Read More → Ковачевски и Бесими: Буџетот за 2023 година – Стабилност, сигурност, одговор на предизвиците и основа за развој

Средба Бесими – Агелер – РС Македонија одлучно чекори кон ЕУ, САД значаен партнер за реформите на тој пат

Вести|

2 декември 2022, Скопје – Министерот за финансии Фатмир... Read More → Средба Бесими – Агелер – РС Македонија одлучно чекори кон ЕУ, САД значаен партнер за реформите на тој пат

Бесими и Шиаочин Ју потпишаа Договор за грант од ЕУ за кофинансирање на проектот на СБ за модернизација на земјоделството

Вести|

2 декември 2022, Скопје – Република Северна Македонија добива... Read More → Бесими и Шиаочин Ју потпишаа Договор за грант од ЕУ за кофинансирање на проектот на СБ за модернизација на земјоделството

Бесими: Суштината на даночната реформа е праведно оданочнување преку намалување на сивата економија и ревидирање на даночните ослободувања

Вести|

2 декември 2022, Скопје – Даночната реформа не значи... Read More → Бесими: Суштината на даночната реформа е праведно оданочнување преку намалување на сивата економија и ревидирање на даночните ослободувања

Ковачевски и Бесими го претставија новиот концепт на даночна реформа – Главна карактеристика е праведноста во оданочувањето

Вести|

Премиерот Димитар Ковачевски и министерот за финансии... Read More → Ковачевски и Бесими го претставија новиот концепт на даночна реформа – Главна карактеристика е праведноста во оданочувањето

ММФ: Јавните финансии се здрави, долгот е одржлив

Вести|

30 ноември 2022, Скопје – Економските фундаменти се силни... Read More → ММФ: Јавните финансии се здрави, долгот е одржлив

Министерството за финансии во октомври со 44% заштеда на електрична енергија

Вести|

29 ноември 2022, Скопје – Министерството за финансии во... Read More → Министерството за финансии во октомври со 44% заштеда на електрична енергија

Доделени наградите од Конкурсот на МФ и Народната банка за ученици од основното и средно образование посветен на Светскиот ден на штедењето

Вести|

29 ноември 2022, Скопје – Министерството за финансии и... Read More → Доделени наградите од Конкурсот на МФ и Народната банка за ученици од основното и средно образование посветен на Светскиот ден на штедењето

Комитет за финансиска стабилност: Финансиската стабилност е задржана

Вести|

28 ноември 2022, Скопје – Финансискиот систем во земјава е... Read More → Комитет за финансиска стабилност: Финансиската стабилност е задржана

Бесими: Капиталните инвестиции и развојот се приоритет на Владата, ЕБОР продолжува со силната поддршка за нивна реализација

Вести|

28 ноември 2022, Скопје – Капиталните инвестиции се еден од... Read More → Бесими: Капиталните инвестиции и развојот се приоритет на Владата, ЕБОР продолжува со силната поддршка за нивна реализација

Close Search Window