МФ: Јавниот долг 54,9% од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поена

Вести|

13 јуни 2022, Скопје – Дополнителни 2,2 процентни поена... Read More → МФ: Јавниот долг 54,9% од БДП, намален дополнителни 2,2 процентни поена

Бесими: Постепена фискална консолидација до намалување на дефицитот под Мастришкиот критериум

Вести|

13 јуни 2022, Скопје – Постепена фискална консолидација,... Read More → Бесими: Постепена фискална консолидација до намалување на дефицитот под Мастришкиот критериум

Бесими: Ребалансот има две цели – да ја задржи стабилноста и да ги поддржи економијата и граѓаните

Вести|

13 јуни 2022, Скопје – Со предлог-ребаланс на Буџетот треба да... Read More → Бесими: Ребалансот има две цели – да ја задржи стабилноста и да ги поддржи економијата и граѓаните

Бесими: Таргетирани мерки за најранливите категории се она што го препорачуваат и меѓународните институции

Вести|

5 јуни 2022, Скопје – Мерки треба да има – таргетирани и... Read More → Бесими: Таргетирани мерки за најранливите категории се она што го препорачуваат и меѓународните институции

СЕФФ 2022: ОДРЖУВАЊЕ НА РАСТОТ ВО ВРЕМЕ НА НЕИЗВЕСНОСТ И ПОТОА

Вести, Колумни|

Платформа за отворен дијалог и инклузивност 4 јуни 2022,... Read More → СЕФФ 2022: ОДРЖУВАЊЕ НА РАСТОТ ВО ВРЕМЕ НА НЕИЗВЕСНОСТ И ПОТОА

Со новиот модел антикризни мерки остануваме на патот на заштита на граѓаните и стопанството и фискалната консолидација

Вести|

2 јуни 2022, Скопје – Во насока на едновремено насочување на... Read More → Со новиот модел антикризни мерки остануваме на патот на заштита на граѓаните и стопанството и фискалната консолидација

Бесими на настан во организација на УКИМ: Преку таргетирани мерки во борбата против сивата економија до одржлив раст на економијата

Вести|

1 јуни 2022, Скопје – „Унапредување на процесот на мерење,... Read More → Бесими на настан во организација на УКИМ: Преку таргетирани мерки во борбата против сивата економија до одржлив раст на економијата

МФ: Граѓаните од денеска ќе можат да аплицираат за субвенциониран кредит од проектот „Купи куќа, купи стан“

Вести|

1 јуни 2022, Скопје – Граѓаните од денеска ќе можат да... Read More → МФ: Граѓаните од денеска ќе можат да аплицираат за субвенциониран кредит од проектот „Купи куќа, купи стан“

Поранешните министри за финансии на СЕФФ: Одржување на стабилноста на кус рок и забрзување на растот на среден рок

Вести|

31 мај 2022, Скопје – Предизвикот на кус рок е да се направи... Read More → Поранешните министри за финансии на СЕФФ: Одржување на стабилноста на кус рок и забрзување на растот на среден рок

СЕФФ: 1,7 милијарди евра инвестиции во автопати, дигитализација и во човечки капитал

Вести|

31 мај 2022, Скопје – Во тек е амбициозна инвестициона агенда... Read More → СЕФФ: 1,7 милијарди евра инвестиции во автопати, дигитализација и во човечки капитал

Close Search Window