Говори

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески по повод Светскиот ден на штедењето,31.10.2010
01.11.2010

Штедењето е клучен столб во стабилноста на финансискиот систем. Во моментов, скоро 140 милијарди денари лежат на штедните сметки на граѓаните во банките и околу 60 милијарди денари на сметките на компаниите. Значи, зборуваме за капитал од 3,25 милијарди евра, кој циркулира во стопанството и се оплодува.

Поставување камен-темелник за реализација на проектот за подобрување и модернизација на ГП „Блаце“, 11.07.2010
11.07.2010

Ми претставува особена чест и задоволство од името на Владата на Република Македонија и Министерството за финансии да ја истакнам важноста на денешниот настан кој претставува голем чекор во осовременувањето на патничкиот дел на граничниот премин Блаце.

11 -та годишна конференција на Македонска берза,Охрид 30.04.2010
03.05.2010

Несомено денеска Охрид е средиште на бизнис случувањата во земјава. Од името на Владата на Република Македонија сакам да ја поздравам годинешната конференција на Македонска берза, која по 11 години веќе прерасна во традиција.

Обраќање на Вицепремиерот Ставрески на „Ден на Царинска Управа„, 14.04.2010
14.04.2010

На почеток, би сакал да им го честитам празникот на вработените во Царинската Управа на Република Македонија и да им посакам уште многу години успешна работа. После толку време, Македонија конечно може да се пофали со ефикасна, ефективна и модерна царинска служба која може да се соочи со предизвиците кои ги наметнуваат современите глобални текови и евроинтеграциите.

Обраќање за Конференцијата „Филантропија за подобра иднина“, 23 февруари 2010 година
23.02.2010

Со големо задоволство ја прифатив поканата од здружението Конект да учествувам на првата национална Конференција за Филантропија во Македонија - настан кој несомнено е со добра мисла и добра волја.

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески, на корпоративниот прием na Societe General 15.12.2009
15.12.2009

Mи претставува особена чест во име на Владата на Република Македонија и Министерството за финансии да ги поздравам присутните на овој свечен настан.

Задоволство е да се присуствува на прослава по повод успешниот професионален ангажман на првиот човек на Охридска банка, членка на Societe Generale групацијата.

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески, по повод отворањето на ФИНЕКСПО 2009, 09.12.2009
09.12.2009

Дозволете во името на Министерството за финансии и Владата да Ве поздравам и да го изразам задоволството од организирањето на седмиот по ред Саем на финансии, деловни можности и економски развој FINEXPO 2009.

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески по повод основањето на Комора на консултанти и обучувачи во Македонија, 26.06.2009
22.10.2009

Почитувана екселенцијо г-ѓа Симоне Филипини, амбасадор на Кралството Холандија,
Почитувани основачи и членови на комората,

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески по повод основањето на Словенечко – Македонски деловен клуб, 22.06.2009
22.10.2009

Почитуван министер за развој и европски работи на Република Словенија г. Митја Гаспари,

Почитуван Амбасадор на Република Македонија во Република Словенија г. Филиповски,

Обраќање на ЗПВРМ Ставрески на втората седница на Управниот комитет на Проектот „Поддршка во подготовката на НСОР“, 11.06.2009
22.10.2009

Почитувани  членови  на управниот комитет,
Почитувани претставници на Амбасадата на Кралството Шведска и Шведската Агенција

Pages