Говори

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески на Бизнис форумот меѓу македонските и украинските бизнисмени, Охрид, 29.05.2009
22.10.2009

Почитуван г. Валериј Пјатницкиј, заменик министер за економија на Украина,
Почитуван г. Виталиј Москаленко, амбасадор на Украина во Република Македонија,

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески по повод свеченото отворање на детската градинка Гоце Делчев во општина Илинден, 19.03.2009
22.10.2009

Почитувани претставници на Владата,

Почитувани претставници на локалната власт,

Обраќање на Вицепремиерот Ставрески на поставување на камен - темелникот на регионалниот пат Р-112 Коњско - Кожуф, 08.03.2009
22.10.2009

Почитувани претставници на Владата на Р.М,
Почитувани претставници на локалната самоуправа,

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески на Бизнис форумот меѓу македонски и украински бизнисмени во Киев, Украина, 20.02.2009
22.10.2009

Почитуван г. Сергеј Скрипченко, претседател на Украинската Комора за трговија и индустрија,
Почитуван г. Валериј Пјатницкиј, заменик министер за економија на Украина,

Обраќање на ЗПВРМ г. Зоран Ставрески по повод отворањето на новата деловна зграда на НЛБ Групацијата, 23.01.2009
22.10.2009

Почитуван г. Јанчевски (Претседател на УО на НЛБ Тутунска банка),

Почитуван г. Крамар (Претседател на Управата на НЛБ а.д),

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески на презентацијата на Едношалтерскиот систем, 22.12.2008
22.10.2009

„Ваша екселенцијо амбасадоре Рикер,
Почитуван директор на Царинската управа на Република Македонија, г. Ванчо Каргов,

Обраќање на ЗПВРМ Зоран Ставрески промоцијата на новиот систем за On-line пријавување и одјавување на работниците, 03.12.2008
20.10.2009

Вашa екселенцијо, амбасадоре Рикер,
Колеги од Владата на Република Македонија,

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески на Бизнис Форум во Грац, Австрија, 18.11.2008
25.11.2007

Четврта средба на земјите од Југоисточна Европа „Инвестирање на Балканот - авантура или придонес кон стабилноста“

Обраќање на вицепремиерот Зоран Ставрески по повод економскиот форум “Забрзано кон Европската унија“, 03.11.2008 година
24.11.2007

Почитуван претседател на Стопанската Комора на Македонија, г-дин Бранко Азески,
Почитувани претседатели и претставници на национални стопански комори,

Pages