Говори

Обраќање по повод отворањето на новиот капацитет на рудникот Осломеј Запад, 01.12.2007
14.10.2007

Почитувани граѓани на Кичево, Почитувани домаќини, Дами и господа, Драги гости,

Ми претставува големо задоволство што присуствувам на овој значаен настан со кој се најавува почетокот со работа на новиот коп на Рудникот „Осломеј Запад“, како дел од Рударско Енергетскиот Комбинат - Осломеј.

Обраќање пред македонски и бугарски стопанственици - Скопје, 29.11.2007
13.10.2007

Ваша екселенцијо, Почитуван заменик министер за економија на Република Бугарија, Почитувани стопанственици, Дами и господа, Драги гости од Република Бугарија и од Република Македонија

Обраќање на вториот македонски бизнис и инвестициски самит во организација на European Finance Convention, 24.10.2007
12.10.2007

Почитувани екселенции, Почитувани бизнисмени и менаџери, Дами и господа, драги гости

Обраќање по повод изборот на Македонија како четврти топ реформатор според Doing Business - Скопје, 17.10.2007
11.10.2007

Почитувани дами и господа, Драги гости,

Ми претставува чест да се обратам на денешниот настан и да ги презентирам успесите што Владата на Република Македонија ги направи изминатава година за подобрување на бизнис климата.

Обраќање на конференцијата организирана од Македонскиот комитет за големи електрични системи, 07.10.2007
10.10.2007

Почитувани дами и господа, Драги гости,

Најпрво би сакал да се заблагодарам на поканата да бидам Претседател на Почесниот Одбор на Македонскиот комитет за големи електрични системи (МАКО СИГРЕ), која со особено задоволство ја прифаќам.

Обраќање на годишното собрание на Европската бизнис асоцијација - Скопје, 02.10.2007
30.09.2007

Почитувани екселенции, Почитувани претприемачи и менаџери, Дами и господа, драги гости

Обраќање по повод спроведените активности на фондацијата Krimson за поддршка на малите и средни претпријатија, 27.09.2007
29.09.2007

Почитувана г-ѓа Амбасадор, Ваши екселенции, Драги гости, дами и господа,

Чест ми е да се обратам на денешниот настан и да ги поздравам активностите на Фондацијата Кримсон за развој на малите и средни претпријатија во Република Македонија.

Обраќање на меѓународен бизнис форум во Скопје, 17.09.2007
28.09.2007

Почитувани екселенции, Почитувани претприемачи и менаџери, Дами и господа, драги гости

Обраќање на форумот за безбедноста како фактор на економскиот развој - Охрид, 05.09.2007
27.09.2007

Почитувани учесници, Дами и господа, драги гости

Pages