Интервјуа

ИНТЕРВЈУ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ И МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ ЗОРАН СТАВРЕСКИ ЗА „ВЕЧЕР“, 02.04.2016 СТОТИЦИ МИЛИОНИ ЕВРА ВЛАДИНА ПОДДРШКА ЗА ФИРМИТЕ СЕКОЈА ГОДИНА
02.04.2016

ИНТЕРВЈУ НА ВИЦЕПРЕМИЕРОТ И МИНИСТЕР ЗА ФИНАНСИИ ЗОРАН СТАВРЕСКИ ЗА „ВЕЧЕР“

Фирмите во Македонија плаќаат најниски даноци. Денес државата пет пати помалку зафаќа од заработката на компаниите во споредба од пред десет години. Тоа се стотици милиони евра годишно директна помош од Владата за домашните фирми преку даночната политика

Ставрески: Како што е ветено, решен проблемот со водоснабдувањето во Росоман
01.10.2015

Росоман, 1 октомври 2015 (МИА) – Во Општина Росоман со поддршка од Владата се решава деценискиот проблем со водоснабдувањето. Денеска беше пуштен во употреба нов резервоар кој ќе обезбеди дополнителни 250 метри кубни вода за 3.000 жители на Росоман, Манастирец и Рибарци кои ќе добијат доволни количини чиста вода за пиење.
На пуштањето во употреба на резервоарот присуствуваше вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, кој е во посета на општината.

Ставрески: Првата половина од 2015. донесе за 14% поголеми приходи во Буџетот Ставрески: Првата половина од 2015. донесе за 14% поголеми приходи во Буџетот
21.08.2015

За ребалансот на Буџетот, за зголемувањето на пензиите наесен, како и за олабавувањето на казнената политика и проектот Македонија вработува, во Дневникот 1 на МРТ зборуваше вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески.

Pages