Интервјуа

Ставрески: Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити Ставрески: Одобрени над 20 милиони евра субвенционирани станбени кредити
25.06.2015

Речиси 600 семејства преку проектот „Купи куќа, купи стан“ досега го решиле прашањето за сопствен дом. Државата помогна со 3,5 милиони евра субвенции преку овој проект, вели вицепремиерот и министер за финансии, Зоран Ставрески во интервју за Македонската радио телевизија.

Ставрески: За три години се очекува невработеноста да се намали на 22% Ставрески: За три години се очекува невработеноста да се намали на 22%
10.06.2015

И покрај ситуацијата во која се наоѓа земјава на политички план, продолжува тенденцијата секој квартал да се намалува невработеноста.

Pages