Интервјуа

 Ставрески: Капиталните инвестиции ќе донесат нови вработувања Ставрески: Капиталните инвестиции ќе донесат нови вработувања
04.11.2010

За првпат во Македонија Владата донесе предлог за развоен буџет, што значи многу повеќе капитални инвестиции.

Кредитот од ММФ ќе ги избрише државните записи
20.10.2010

Можно е целосно да го исклучиме домашното задолжување, односно на нето-основа во 2011 година тоа да изнесува нула наспроти 4 милијарди денари оваа година.

Ставрески: Најтешкото помина
31.08.2010

Македонија не е целосно излезена од кризата, но најтешкото поминало - вели министерот за финансии, Зоран Ставрески, во интервју за Би Би Си. Ставрески изразува оптимизам дека

Долгот на државата кон компаниите се преувеличува!
30.08.2010

“Се согласувам дека треба да се зајакнат напорите за подобрување на квалитетот на јавната администрација. Има вработени кои поголем дел од времето зјаат празно во нивните компјутери,

Успешната фискална политика се мери со нивото на буџетскиот дефицит
03.06.2010

Успешноста на фискалната политика се гледа според висината на фискалниот дефицит, а Македонија успеа да го задржи на едно од најниските нивоа во регионот и во Европа

Македонија има многу добар третман кај Европската банка за обнова и развој и Европската инвестициона банка Македонија има многу добар третман кај Европската банка за обнова и развој и Европската инвестициона банка
18.05.2010

Добро беше да се види дека овие две значајни инвестициски банки ја гледаат бизнис климата во Македонија како поволна, а општо економските политки ги оценуваат како многу квалитетни и врз таа основа носат одлука да го зголемат своето учество и со повеќе финансиски средства да ја поддржат Република Македонија, вели вицепремиерот Ставрески во интервју за Сител

Светските признанија за економските реформи спроведени во Македонија - добар сигнал за странските и домашните инвеститори Светските признанија за економските реформи спроведени во Македонија - добар сигнал за странските и домашните инвеститори
29.04.2010

Во интервју за Сител Вицепремиерот Ставрески зборува за признанието за топ реформатор од Дуинг бизнис,аранжманот со Светска банка и издавањето на еврообврзница.

Ставрески: инвестициите во Македонија не отсуствуваат Ставрески: инвестициите во Македонија не отсуствуваат
28.04.2010

Во интервју за Гласот на Америка, Вицепремиерот Ставрески зборува и за очекувањата од соработката со Светската банка на кус рок и економската криза во Грција

Презентација на Вицепремиерот Ставрески во Heritage фондацијата Презентација на Вицепремиерот Ставрески во Heritage фондацијата
24.04.2010

Презентација на Вицепремиерот Ставрески во Heritage фондацијата.

Несериозно е да се предлага ребаланс, по само два месеца од годината Несериозно е да се предлага ребаланс, по само два месеца од годината
16.03.2010

Нема потреба од ребаланс на буџетот само по два изминати месеца од годината, изјави министерот за финансии Зоран Ставрески во интервју за Радио Слободна Европа.

Pages