Интервјуа

Поевтино градежно земјиште за фирмите за 30% Поевтино градежно земјиште за фирмите за 30%
09.03.2010

Намалување на надоместокот за приватизација на градежно земјиште кај правни лица за 30%, мерки за подобрување на ликвидноста, олеснувања за инвеститорите, се само дел од четвртиот пакет антикризни мерки кој го донесе Владата, изјави во интервју за МТВ вицепремиерот Ставрески.

ДДВ - то ќе се плаќа на 25 - ти во месецот ДДВ - то ќе се плаќа на 25 - ти во месецот
08.03.2010

Со новите анти кризни мерки ќе се направи измена на Законот за данок на додадена вредност со кој фирмите наместо на 15 - ти во месецот ќе можат да плаќаат ДДВ на 25-ти секој месец

Македонија е меѓу ниско задолжените земји - интервју на Вицепремиерот Ставрески за Скај-Нет Македонија е меѓу ниско задолжените земји - интервју на Вицепремиерот Ставрески за Скај-Нет
22.02.2010

Македонија е меѓу ниско задолжените земји - интервју на Вицепремиерот Ставрески за Скај-Нет

Интервју на вицепремиерот Ставрески за "Економски магазин", Алсат-М Интервју на вицепремиерот Ставрески за "Економски магазин", Алсат-М
16.02.2010

Интервју на вицепремиерот Ставрески за "Економски магазин", Алсат-М

Договорот за клириншкиот долг ќе се потпише до април - интервју на Вицепремиерот Ставрески за ИТАР ТАСС
03.02.2010

Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески зборува за договорот за клириншкиот долг меѓу Руската Федерација и Република Македонија кој треба да

Се очекува постепен економски раст во 2010 година Се очекува постепен економски раст во 2010 година
06.01.2010

Очекуваме умерен раст на индустриското производство и да зајакне личната потрошувачка

Во 2010 се очекува раст од 2% на БДП Во 2010 се очекува раст од 2% на БДП
05.01.2010

Излегувањето на развиените и европски земјите од рецесијата, позитивно ќе се одрази врз бизнис активностите на македонската економија

Светската економска криза силно ја погоди македонската економија Светската економска криза силно ја погоди македонската економија
03.01.2010

2009 година беше исклучително тешка година за стопанството и граѓаните (Интервју за Сител телевизија).

Проектот Бруто Плата ги заштитува вработените во фирмите
02.01.2010

Проектот воведе ред во плаќањето на социјалните придонеси (Интервју за Македонската телевизија)

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител:Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител:Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји
14.12.2009

Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји

Pages