Интервјуа

Проектот Бруто Плата ги заштитува вработените во фирмите
02.01.2010

Проектот воведе ред во плаќањето на социјалните придонеси (Интервју за Македонската телевизија)

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител:Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји Интервју на Вицепремиерот Ставрески за Сител:Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји
14.12.2009

Консолидираната супeрвизија на финансиските системи е тренд во европските земји

Со казни се полнат занемарливи 0,3 отсто од буџетот
07.12.2009

(Интервју за Нова Македонија)

Голем успех е во ваква тешка година да се обезбеди исплатата на социјалните примања, пензиите да не задоцнат ниту еден ден, како и да се обезбедат доволно средства за реализација на амбициозната програма за јавни инвестиции

Интервју на Вицепремиерот Ставрески за неделникот Форум
25.09.2009

Очекувам економски раст од 1,5 до 2 отсто во 2010

Интервју на вицепремиерот Ставрески за Алфа
16.09.2009

Започна расправата за вториот ребаланс на буџетот за 2009 година во Собраниската Комисија за финансирање и буџет

Гостување на Вицепремиерот Ставрески во Дневникот на МТВ
01.09.2009

„Ребалансот е силен инструмент на државата за да го прилагоди однесувањето согласно движењата во реалниот сектор.“

Гостин во Дневникот на Сител Вицепремиерот Зоран Ставрески
31.08.2009

Со вториот ребаланс ќе се скратат од 4 до 4,5 милијарди денари. Ќе се крати на непродуктивни расходи а некои од проектите со забавена динамика ќе се реализираат во 2010 година.

Pages