Вести

МФ: Податоците за буџетските расходи веќе се објавуваат на нашата веб страна
01.03.2017
МФ: Податоците за буџетските расходи веќе се објавуваат на нашата веб страна

1 март 2017, Скопје - И СДСМ и целата македонска јавност на веб-страната на Министерството за финансии можат да ја најдат фискалната табела за јануари 2017 – месечна сметка за извршување на буџетот, во рамки на која се наведени расходите и приходите за изминати

Министерството за финансии повторно ја намали каматната стапка на државните хартии од вредност
17.01.2017
Министерството за финансии повторно ја намали каматната стапка на државните хартии од вредност

17 јануари 2017, Скопје - Министерството за финансии на денешната аукција на државни хартии од вредност дополнително ја намали каматната стапка за 0,3 процентни поени, или на 2,1% камата за 12-месечни државни хартии од вредност.

Mодерен тениски спортски центар ќе се гради во Аеродром- договорот потпишан
27.12.2016
Mодерен тениски спортски центар ќе се гради во Аеродром- договорот потпишан

27 декември Скопје - ТВ Нова - Во присуство на министерот за финансии, Кирил Миноски, денеска во Кабинетот на градоначалникот на Општина Аеродром, Ивица Коневски, беше објавено дека е потпишан Договор за изградба на Тениски центар покрај кејот на реката Вардар, преку јавно приват

Pages