СЕФФ 2023: ПОБРЗА КОНВЕРГЕНЦИЈА КОН ЕУ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ И ПОВИСОК ЖИВОТЕН СТАНДАРД

Колумни

23 септември 2023, Скопје – Европската Унија не е дестинација, тоа е... Read More → СЕФФ 2023: ПОБРЗА КОНВЕРГЕНЦИЈА КОН ЕУ ЗА ПРОСПЕРИТЕТ И ПОВИСОК ЖИВОТЕН СТАНДАРД

Средба Бесими-Агелер: РС Македонија да продолжи по патот за полноправно членство во ЕУ, поддршка од САД за реформите на тој пат

Вести

21 септември 2023, Скопје – Министерот за финансии Фатмир Бесими се сретна со... Read More → Средба Бесими-Агелер: РС Македонија да продолжи по патот за полноправно членство во ЕУ, поддршка од САД за реформите на тој пат

МФ: Собранието ги усвои законите од областа на даночната реформа, за поправеден и поефикасен систем и справување со кризата

Вести

19 септември, 2023, Скопје – Даночната реформа како дел од поширокиот процес... Read More → МФ: Собранието ги усвои законите од областа на даночната реформа, за поправеден и поефикасен систем и справување со кризата

ЕИБ Глобално обезбедува грант за техничка помош од 1 милион евра за да го поттикне воведувањето на зеленото финансирање за МСП во Северна Македонија

Uncategorized @mk

  Средствата ќе го олеснат финансирањето на зелените проекти во... Read More → ЕИБ Глобално обезбедува грант за техничка помош од 1 милион евра за да го поттикне воведувањето на зеленото финансирање за МСП во Северна Македонија

СЕФФ: Kонвергенција преку забрзан економски раст

Вести

15 септември 2023, Скопје – Европската унија е како машина за... Read More → СЕФФ: Kонвергенција преку забрзан економски раст

СЕФФ 2023: Економскиот ефект од ЕУ е 15% до 20% повисок БДП, РС Македонија може да биде 28-ма членка

Вести

15 септември 2023, Скопје – Економскиот ефект од ЕУ е 15-20% повисок БДП за... Read More → СЕФФ 2023: Економскиот ефект од ЕУ е 15% до 20% повисок БДП, РС Македонија може да биде 28-ма членка

Средба Бесими-Ју во рамки на Конференцијата на СЕФФ – Дискусиите важни за креирање политики кои добиваат поддршка од меѓународните финансиски институции  

Вести

14 септември 2023, Скопје – Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска се... Read More → Средба Бесими-Ју во рамки на Конференцијата на СЕФФ – Дискусиите важни за креирање политики кои добиваат поддршка од меѓународните финансиски институции  

Бесими: Реализацијата на капиталните расходи досега е за 136% повисока од лани

Вести

13 септември 2023, Скопје – Капиталните расходи, заклучно 11 септември, се... Read More → Бесими: Реализацијата на капиталните расходи досега е за 136% повисока од лани

Ќе се одржи Трета годишна конференција на СЕФФ „Европа – ДА, Европа – СЕГА“

Вести

12 септември 2023, Скопје – Во рамки на платформата за дискусија на јавни... Read More → Ќе се одржи Трета годишна конференција на СЕФФ „Европа – ДА, Европа – СЕГА“

Средба Бесими-Копман: Продолжува континуираната поддршка на ЕУ за реформите што ќе не доближат до ЕУ и до повеќе европски фондови

Вести

11 септември 2023, Скопје – Владата е максимално посветена на реализацијa на... Read More → Средба Бесими-Копман: Продолжува континуираната поддршка на ЕУ за реформите што ќе не доближат до ЕУ и до повеќе европски фондови

Comments are closed.