Соопштенија

Гаспром најави влез во Македонија

Санкт Петербург, 17 јуни 2010 - Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов и Заменик претседател на Владата на Република Македонија и министер за финансии Зоран Ставрески,

ИНФОРМАЦИЈА (за испитот за осигурителен брокер по спроведената обука од 2 до 13 февруари)

Во врска со обуката за вршење осигурително брокерски работи спроведена во периодот од 2 до 13 февруари 2009 година, Министерството за финансии ги информира учесниците на обуката

ИНФОРМАЦИЈА (за испитот за осигурителен брокер по спроведената обука од 2 до 13 февруари)

Во врска со обуката за вршење осигурително брокерски работи спроведена во периодот од 2 до 13 февруари 2009 година, Министерството за финансии ги информира учесниците на обуката кои го положиле испитот за осигурителен брокер (согласно објавениот Конечен Список на кандидати кои го положиле испитот за осигурителен брокер објав

Македонија сама ќе управува со ЕУ парите за регионален развој

Македонија доби зелено светло од Европската комисија (ЕК) за самостојно управување со средствата на третата компонента на ИПА фондовите која се однесува на регионалниот развој.

На денешната аукција на државни хартии од вредност со девизна клаузула реализирани 1,5 милијарди денари

На денешната аукција на државни хартии од вредност со девизна клаузула, беа понудени 1.500.000.000 денари за државни записи со камата од 5,5 отсто и рок на достасување

Македонија го подобри кредитниот рејтинг

Агенцијата „Стандард и Пурс“ ги подигна од негативни во стабилни очекувањата за идните кредитни задолжувања на Република Македонија. Владата е известена дека суверениот

Вицепремиерот Ставрески се обрати на Претседателската конференција „Свртени кон иднина“ во Ерусалим

Вицепремиерот и Министер за финансии Зоран Ставрески денес, 21 октомври зеде учество на Претседателската конференција „Свртени кон иднината“ која од 20 до 22 октомври

Јапонската кредитна агенција со позитивна прогноза за кредитниот рејтинг на Р. Македонија

Јапонската кредитна агенција JCR (Japan Credit Rating Agency) со позитивна прогноза за кредитниот рејтинг на Република Македонија. JCR ја оцени земјава со ББ+ со стабилен изглед,

Во ноември подобрена наплатата на јавни приходи

Управата за јавни приходи за првпат во 2009 година во ноември оствари повеќе приходи во однос на истиот период од минатата година, информира министерот за финансии

EBRD Annual Meeting

Delegation from the Ministry of Finance, headed by Minister Trajko Slaveski, will take part in EBRD Annual Meeting on 15 and 16 May 2009 to be held in London.

Pages