Грижејќи се за поздрава животна средина, но и за здравјето на своите вработени, Министерството за финансии почна да користи велосипеди за службени потреби.

По примерот на Гугл, вработените од Министерството своите работни задачи низ градот отсега натаму ќе ги извршуваат со велосипед.

Вработените со голем ентузијазам ја прифатиле идејата, па наскоро низ скопските улици ќе можат да се видат велосипедите со таблички на Министерството за финансии.

Comments are closed.