Скопје, 5 октомври 2012 (МИА) – Владина делегација предводена од вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, од денеска до 9 октомври ќе ги презентираат инвестициските можности на Република Македонија пред бизнисмени во Индија.

 

Делегацијата, во чиј состав се и министерот за привлекување странски инвестиции Бил Павлески и директорот на Дирекцијата на технолошко индустриските развојни зони Виктор Мизо, во Индија ќе посети четири града, Горегаон-Меданта, Лакнаоу, Хидерабад и Ченаи.

 

Денеска ќе имаат средби со претставници на Конфедерацијата на индиските индустрии, како и со претседателот на конфедерацијата за Југоисточна Европа во градот Горегаон-Меданта.

 

Оваа вест е достапна и на: English

Comments are closed.