Со намалувањето на ДДВ од 18 на 5 проценти, поевтинуваат земјоделските и бебешките и училишните производи. Владата донесе одлука за намалување на стапката на Данокот на додадена вредност (ДДВ) за бебешките производи, училишниот прибор, сточната храна и адитивите на сточна или добиточна храна и жив добиток.

http://www.sitel.com.mk/mk/stavreski-namaleno-ddv-na-tri-grupi-proizvodi-0

 

Comments are closed.