Денарот нема да девалвира

Во минатото постоеја теории дека во мала и отворена економија може со девалвација да се постигнат позитивниефекти, особено во извозот. Нето-ефектите од ваква мерка би биле негативни за македонската економија. Покрај тоа, стабилни се и фундаменталните фактори што го определуваат рамнотежниот курс на денарот

 

Линк до интервјуто

Comments are closed.