Сите добиваат со реформата „бруто-плата“

Ние сме како прв македонски лизгач на мраз кој настапил на едно светско првенство. За време на настапот, по сигурниот старт, лизгачот скока, прави тројно салто, но паѓа. Веднаш станува и продолжува да лизга. Но, еден дел од публиката некултурно почнува да го исвиркува, наместо да му даде поддршка да продолжи. Со свирежи го брка, наместо со аплауз да го охрабри. Лизгачот маестрално го завршува настапот, но дел од публиката не престанува да го исвиркува. Така беше и со нас. Ја завршивме работата маестрално, па сега оставаме другите да оценат.

 

Линк до целосното интервју

Comments are closed.