Скопје, 4 јануари 2013 (МИА) – Јануарската пензија денеска е исплатена во целост. Исплатен е износ од три милијарди и 91 милион денари на 279.197 пензионери, кои примаат старосна, семејна или инвалидска пензија, соопшти Министерството за финансии.

Социјалната помош е исплатена вчера, на 34.008 корисници на социјална парична помош и 26.540 корисници на туѓа нега.

– Министерството за финансии им се заблагодарува на пензионерите и примателите на социјална помош за поддршката за донесувањето на буџетот и неговото финансирање што создаде основа за редовна исплата и почнувајќи од март зголемување на пензиите и социјалната помош, се вели во соопштението.

Без разлика на кризата, се наведува во соопштението, Министерството за финансии и Владата и во вакви тешки околности и натаму ќе продолжат со поддршка и редовна исплата на пензиите и социјалната помош.

Оваа вест е достапна и на: English

Comments are closed.