Скопје, 10 јули 2012 (МИА) – Министерството за финансии денеска исплати 136 милиони денари субвенции за 4.755 лица по повеќе основи

.

За презимено пчелно семејство на сметката на 2.944 лица се префлрени 99,5 милиони денари. Висината на поддршката изнесува 600 денари по регистрирано пчелно семејство.

 

За обележани грла кози се исплатени 36,6 милиони денари на 1.811 лица или 900 денари по обележано грло.

 

Оваа вест е достапна и на: English

Comments are closed.