Скопје, 8 октомври 2015 (МИА) – Владата исплати 32,69 милиони денари субвенции на 2.127 земјоделци за повеќе мерки, соопшти денеска Министерството за финансии.

На 2.025 сточари исплатени им се 27,5 милиони денари и тоа: 23,2 милиони денари на 1.933 земјоделци за производство и продажба на овчо, кравјо и козјо млеко, 2,26 милиони денари за обележани грла овци, 1,3 милиони денари за обележани грла говеда и 761 илјада денари за женски приплодни грла маторици.

Исто така, исплатени се 2,89 милиони денари за постоечки овошни насади, два милиона денари за постоечки лозови насади, 155.450 денари за поддршка на поледелството и 21.828 денари за градинарско производство на отворено и пластеници.

Comments are closed.