Министерството за финансии исплати 129,6 милиони денари субвенции на 1.054 земјоделци за одгледување овци.

Финансиската поддршка за одгледување овци изнесува 1.000 денари по грло.

Владата на Република Македонија со редовна исплата на субвенциите за земјоделците останува доследна во поддршката на земјоделството како една од носечките гранки на македонското стопанство.

Оваа вест е достапна и на: English

Comments are closed.