Скопје, 25 јуни 2013 (МИА) – Министерството за финансии соопшти дека ја откажа за денеска закажаната аукција на државни хартии од вредност.

 

Целта е да се излезе во пресрет на бизнис заедницата и да се подигне ликвидноста на стопанството, секогаш кога ќе има простор за тоа. Министерството за финансии и Владата на Република Македонија остануваат посветени на поддршка на стопанството во време на европска економска криза, се вели во соопштението.

 

Comments are closed.