24 Мај 2018, Брисел – Министерот за финансии Драган Тевдовски во текот на денот ќе се сретне со Еврокомесарот за економски и финансиски прашања, даноци и царина, Пјер Московичи.

Министерството за финансии за прв пат има стратегија за создавање на европски систем за управување со јавните финансии. Целта на средбата со Еврокомесарот е да се унапреди соработката со ЕУ на сите полиња.

Comments are closed.