Во врска со наведениот конкурс, подолу го објавуваме списокот на наградени ученици, по одделни категории. Добивме голем број трудови и во оваа прилика им благодариме на сите што учествуваа, а на наградените им честитаме. Јавното доделување на наградите ќе се одржи на 9. ноември, 2019 година, во просториите на Министерството за финансии, во 12 часот.  

На Конкурсот за ученици од основното образование на тема „Штедам, сонувам и желбите ги остварувам“ пристигнаа вкупно 908 ученички трудови, од кои 386 литературни творби – песни и 522 ликовни творби – цртежи.

ВО КАТЕГОРИЈА ЛИКОВНИ ТВОРБИ СЕ НАГРАДЕНИ:

1.       Ивана Гулабоска VIII одд. ООУ „Манчу Матак“ – Годивле, Кривогаштани;

2.       Ванеса Мифтари IХ-3 одд. OОУ „Перпарими“ – Горна Речица, Тетово;

3.       Анастасија Недељковска IX-3 одд. ООУ „Кочо Рацин“ – Куманово.

Добитници на пофалница:

1.      Анастасија Гаврилова ООУ „Никола Карев“ – Радовиш;

2.      Габриела Ристеска VIII-2 одд. ООУ „Васил Главинов“ – Велес;

3.      Матео Томевски III-2 одд. ООУ „Вера Јоциќ“ – Скопје;

4.      Мина Маневска VII-2 одд. ООУ „Вера Јоциќ“ – Скопје;

5.      Јозефина Стојановска IX-1 одд. ООУ „Кирил и Методиј“ – Тетово;

6.      Викторија Митевска VIII-a одд. ООУ „Димче А. Габерот“ – Демир Капија;

7.       Јована Макаријовска V-1 одд. ООУ „Тодор Ангелевски“ – Битола;

8.       Јован Бубевски III-в одд. ООУ „Коле Неделковски“ – Центар, Скопје;

9.       Исидора Тодорова VII-a одд. ООУ „Војдан Чернодрински“– Карпош, Скопје;

10.     Младен Божиновски VII одд. OОУ „Браќа Миладиновци“ – Куманово.

ВО КАТЕГОРИЈА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРБИ СЕ НАГРАДЕНИ:

1.       Нина Милошевска V-б одд. ООУ „Крсте Мисирков“ – Куманово;

2.       Дајана Стојановска VII-a одд. OОУ „Гоце Делчев“ – Илинден, Скопје;

3.       Виктор Димов IV-1 одд. ООУ „Блаже Конески“ – Велес.

Добитници на пофалница:

1.      Николина Николовска VI одд. ПОУ „Петар Поп Арсов“ – Извор, Чашка;

2.      Матеа Пандиловска V-б одд. ООУ „Браќа Миладиновци“ – Аеродром, Скопје;

3.      Елена Алексовска V одд. ООУ „Св. Климент Охридски“ – Делчево;

4.      Касија Георгиева III-а одд. ООУ „Невена Георгиева-Дуња“ – Кисела Вода, Скопје;

5.       Вероника Карашова V-2 одд. ООУ „Ванчо Прке“ – Штип;

6.       Леонтија Гаврилова III-1 одд. ООУ „Никола Карев“ – Кочани;

7.       Јана Ангелова VII-a одд. ООУ „Браќа Миладиновци“ – Пробиштип;

8.       Милена Пешевска IV-a одд. ООУ „Гоце Делчев“ – Илинден, Скопје;

9.       Лео Зафиров VI-3 одд. OОУ „Круме Кепески“ – Кисела Вода, Скопје;

10.     Талијан Ѕвончар VIII-б одд. ООУ „Кочо Рацин“ – Прилеп.

На Конкурсот за ученици од средното образование за есеј на тема „Парите и штедењето: некогаш и сега“ пристигнаа 41 есеј, а наградени се следниве ученици:

1.       Иван Јовановски, IV година, ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје;

2.       Мима Војновска, III година, гимназија „Љупчо Сантов“ – Кочани;

3.       Матеа Васева, III година, СУГС „Р.Ј. Корчагин“– Скопје.

Добитници на пофалница:

1.       Јована Божиновска, IV година, ПСУ „Алгоритам Центар“ – Скопје;

2.       Анастасија Младеновска, Гимназија „Гоце Делчев“ – Куманово.

 

Comments are closed.