Утре, 8-ми март 2019, министерот за финансии Драган Тевдовски, амбасадорот на ЕУ во земјава Самуел Жбогар и претставникот на Светска банка во земјава Беким Имери ќе го посетат новото училиште во с.Гургурница, општина Брвеница. Училиштето е изградено преку Проектот за подобрување на општинските услуги, кое се реализира преку Министерството за финансии со поддршка на Светска банка и Европска комисија.
 
Агенда:
 
10-11 часот обиколка на училиштето

11-11.15 часот изјави (министер за финансии Драган Тевдовски, амбасадор на ЕУ Самуел Жбогар, претставник на Светска банка Беким Имерки, градоначачлник на Брвеница Енвер Пајазити).

Comments are closed.