Денеска во Министерство за финансии ќе се потпише договорот за ВБИФ грант од 68,6 милиони евра за изградба на втората делница од железничката пруга на Коридор 8, Бељаковце – Крива Паланка.
Ова е најголемиот инвестициски грант што ѝ е доделен на Македонија за инфраструктурен проект досега.

Comments are closed.