Почитувани,

Заменик претседателот на Владата и министер за финансии Зоран Ставрески денеска 5 декември 2014, ќе потпише договори со Европската банка за обнова и развој за финансирање на делницата Бељаковце-Крива Паланка и Програмата за национални патишта. На потпишувањто ќе присуствуваат и министерот за транспорт и врски Миле Јанакиески, директорот на ЈП Државни патишта Љупчо Георгиевски и директорот на ЈП Железници – Инфраструктура Ирфан Асани.

 

Настанот ќе се одржи во Министерството за финансии (нова зграда) во 12 часот.

 

Comments are closed.