МФ: Приходите во буџетот за првиот квартал повисоки од лани и во рамки на планираното, се сервисираат редовно сите обврски

8 април 2024, Скопје – Буџетот во 2024 година се реализира во рамки на планираното. Во првиот квартал од 2024 година се реализирани приходи во износ

прочитај повеќе »

МФ: РС Македонија води кредибилни и конзистентни макроекономски политики, потврден кредитниот рејтинг ББ+ со стабилен изглед од „Фич“

06 април 2024, Скопје – Република Северна Македонија води кредибилни и конзистентни макроекономски политики поткрепени од долгогодишната политика на фиксен девизен курс, подобрите показатели за управување

прочитај повеќе »

МФ: Поблиску до реализација на Планот за раст на Западен Балкан, постигнат привремен договор за воспоставување на Механизмот за реформи и раст

4  април 2024,Скопје – Во ЕУ е постигнат привремен договор помеѓу Претседателството на Советот на ЕУ и претставниците на Европскиот парламент за регулативата за воспоставување  на Механизмот за

прочитај повеќе »

Денеска започнува Глобалната недела на парите 2024: „Заштитете ги вашите пари, обезбедете ја вашата иднина“

18 март 2024, Скопје –  „Заштитете ги вашите пари, обезбедете ја вашата иднина“ е темата на овогодинешното 12-то одбележување на Глобалната неделна на парите што

прочитај повеќе »

МФ: Заокружена финансиската конструкција за изградба на Гасниот интерконектор со Грција, обезбедени 98,6 милиони евра од ЕБОР

13 март 2024, Скопје – Со обезбедување 98,6 милиони евра од Европската банка за обнова и развој (ЕБОР), државата ја заокружи финансиската конструкција за реализација на

прочитај повеќе »

Николоски: За две години пензиите со раст од 30%, минималната плата од 50%, а просечната плата достигна 700 евра

12 март 2024 Скопје – Расте минималната плата, расте просечната плата, а растат и пензиите. Тоа е резултат на системското решение што го воспоставивме и кое

прочитај повеќе »

Оваа вест е достапна и на: Albanian

Comments are closed.