6 септември 2018 година, Скопје – Заменик министерот за финансии Ширет Елези одржа состанок со грчки инвеститори. Инвеститорите искажаа заинтересираност за инвестирање во областа на пазарот на капитал.

Елези го пренесе интересот на Република Македонија за поддршка и привлекување на грчките инвеститори да инвестираат во Република Македонија во сите области, меѓу другото и во областа на пазарот на капитал. 

Comments are closed.