21 август 2018 година, Скопје – Министерот за финансии Драган Тевдовски оствари средба со делегација од Сојузното министерство за економија и енергетика на СР Германија предводена од Хелге Толксдорф, раководител на одделот за ЕУ проширување, Југоисточна Европа и Турција.

 

Двете страни разговараа за продлабочување на економските односи помеѓу двете земји.

Целта на посетата е унапредување на стратегиите за билатерална соработка, имајќи го предвид патот на Македонија кон приклучување во ЕУ. 

Оваа вест е достапна и на: English

Comments are closed.