Скопје, 7 февруари 2013 (МИА) – Корекција на даноците во Република Македонија нема да има и додека ВМРО-ДПМНЕ ја формира Владата ќе се задржи политиката на најниски даноци во Европа.

Скопје, 7 февруари 2013 (МИА) – Корекција на даноците во Република Македонија нема да има и додека ВМРО-ДПМНЕ ја формира Владата ќе се задржи политиката на најниски даноци во Европа.

 

Ова го истакна вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески, одговарајќи на новинарско прашање на денешната прес-конференција.

– Даночната политика во Република Македонија е најповолна во Европа, така што корекција на даноците нема да има. Ќе се обидеме да ги задржиме на ова ниво за разлика од сите други земји коишто во меѓувреме ги зголемија, нагласи министерот Ставрески.

Одговарајќи на новинарско прашање во врска со кредитот од Дојче банк, добиен со гаранции од Светска банка во висина од 250 милиони евра, рече дека пред една недела се легнати средствата на државна сметка.

Оваа вест е достапна и на: English

Comments are closed.