По ланското доцнење со повратот на ДДВ, власта сега ветува дека е дисциплинирана во исплатата на обврските. Ќе се раздолжи ли државата навреме со фирмите годинава? Министерот за финансии, Ставрески вели во кризни времиња и стопанството должело. Тој ветува економски раст, извесно е и издавање на еврообврзница.

 

Comments are closed.