Успешноста на фискалната политика се гледа според висината на фискалниот дефицит, а Македонија успеа да го задржи на едно од најниските нивоа во регионот и во Европа на 2,8% од БДП во текот на 2009 година, изјави вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески за „Банкар магазин“ во паралелно интервју со министерите за финансии на Србија, Црна Гора и БиХ

 

интервју БАНКАР МАГАЗИН

Comments are closed.