Вести|

Министерството за финансии на Република Северна Македонија ја известува заинтересираната јавност дека на 21.10.2022 одржа јавна консултација поврзана со  планираното реализирање на проектот „Градење ефективни, транспарентни и отчетни институции за управување со јавните финансии во Северна Македонија“. Финансирањето на овој проект се планира да се обезбеди со средства од Светска банка и со кофинансирање од ЕУ.

Министерството за финансии по одржаната јавна консултација со засегнатите чинители, а  согласно барањата што произлегуваат од проектот во врска со делот на заштитата на животната средина и социјалните аспекти ги објавува следните документи:

План на заложби за животната средина и социјалните аспекти (МК)

Постапки за управување со работната сила (МК)

План за ангажирање чинители (МК)

 

Министерство за финансии

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *