Вести|

30 јуни 2023, Скопје – Министерството за финансии денеска го објави проспектот за првата аукција на граѓански обврзници. Граѓаните од денеска можат преку комерцијалните банки да запишуваат граѓански обврзници заклучно со 12 јули 2023. Аукцијата ќе се одржи на 13 јули 2023.

https://finance.gov.mk/wp-content/uploads/2023/06/DO2023_12_0725_mk.pdf 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *