Вести|

31 октомври 2023, Скопје – Во врска со наведениот конкурс, подолу го објавуваме списокот на наградените ученици, по одделни категории. Добивме голем број трудови и во оваа прилика им благодариме на сите што учествуваа, а на наградените им честитаме.

На Конкурсот за учениците од основното образование на тема „Штедам паметно – живеам подобро: Инвестирам вo својата иднина“ пристигнаа вкупно 325 ученички трудови, од кои 54 литературна творба – песни, 50 литературни творби – раскази и 216 ликовни творби – цртежи.

 

ВО КАТЕГОРИЈА ЛИКОВНИ ТВОРБИ ОД 1. ДО 5. ОДДЕЛЕНИЕ СЕ НАГРАДЕНИ:

Богдан Галев, V одд., ООУ „Кочо Рацин“ – Скопје

Адам Калцоски, II одд., ООУ „Гоце Делчев“ – Прилеп

Марија Трајкова, II одд., ОУ „Ристо Шуклев“ – Негорци

 

ВО КАТЕГОРИЈА ЛИКОВНИ ТВОРБИ ОД 6. ДО 9. ОДДЕЛЕНИЕ СЕ НАГРАДЕНИ:

Диора Шемши, VI одд., ООУ „Фаик Коница“ – Доброшт, Теарце

Мето Ивановски, IX одд., ООУ „Гоце Делчев“ – Виница

Ива Јосифоска, VII одд., ООУ „Гоце Делчев“ – Прилеп

 

ВО КАТЕГОРИЈА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРБИ – ПЕСНИ ОД 1. ДО 5. ОДДЕЛЕНИЕ СЕ НАГРАДЕНИ:

Ана Алтанџиева, IV одд., OOУ „Сандо Масев“ – Струмица

Катја Томова, III одд., ПСУ „Јахја Кемал“ – Скопје

Марио Атанасов, IV одд., ОУ „Синиша Стоилов“ – Зрновци

 

ВО КАТЕГОРИЈА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРБИ – РАСКАЗИ ОД 6. ДО 9. ОДДЕЛЕНИЕ СЕ НАГРАДЕНИ:

Виктор Димов, VIII одд., ООУ „Блаже Конески“ – Велес

Едиан Абдули, VIII одд., ООУ „Исамил Чемали“ – Гостивар

Даниела Теова, VIII одд., ООУ „Васил Главинов“ – Велес

 

На Конкурсот објавен за учениците од средното образование на зададената тема „Штедењето – чекор кон финансиска независност“, во предвидениот рок, пристигнаа 50 есеи.

 

ВО КАТЕГОРИЈАТА ЕСЕИ СЕ НАГРАДЕНИ:

Сара Јованова, II година, СЕПУГС „Васил Антевски – Дрен“ – Скопје

Ивана Прочкова, III година, СОУ „Богданци“ – Богданци

Ана Марија Смилеска, IV година, СОУ „Гостивар“ – Гостивар.

 

 

Оваа вест е достапна и на: Albanian

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *