Програма на економски реформи 2021-2023

Вести|

Консултации за нацрт Програмата за економски реформи 2021 –... Read More → Програма на економски реформи 2021-2023

Бесими на „Денови на финансиска писменост“: Двојно повисок економски раст со Стратегијата за попаметен раст

Бесими на „Денови на финансиска писменост“: Двојно повисок економски раст со Стратегијата за попаметен раст

Вести|

29 ноември 2020, Скопје –  Преку спроведување на... Read More → Бесими на „Денови на финансиска писменост“: Двојно повисок економски раст со Стратегијата за попаметен раст

Ковачевски за МИА: Обврските навремено ќе се сервисираат, и во најголема криза ги исплаќавме редовно, а за капиталните инвестици

Ковачевски за МИА: Обврските навремено ќе се сервисираат, и во најголема криза ги исплаќавме редовно, а за капиталните инвестиции ја менуваме децениската практика

Вести|

28 ноември 2020 Скопје (МИА) – Тековните потреби и понатаму ќе... Read More → Ковачевски за МИА: Обврските навремено ќе се сервисираат, и во најголема криза ги исплаќавме редовно, а за капиталните инвестиции ја менуваме децениската практика

Бесими: Сивата економија ќе ја намалиме преку зголемување на опортунитетниот трошок за работење во сивата зона

Бесими: Сивата економија ќе ја намалиме преку зголемување на опортунитетниот трошок за работење во сивата зона

Вести|

15 ноември 2020, Скопје – Сивата економија, којашто изнесува... Read More → Бесими: Сивата економија ќе ја намалиме преку зголемување на опортунитетниот трошок за работење во сивата зона

Бесими: Дефицитот догодина ќе се преполови, во 2025. ќе се сведе на 2,1% од БДП

Бесими: Дефицитот догодина ќе се преполови, во 2025. ќе се сведе на 2,1% од БДП

Вести|

15 ноември 2020, Скопје – Од следната година буџетскиот... Read More → Бесими: Дефицитот догодина ќе се преполови, во 2025. ќе се сведе на 2,1% од БДП

„Фич“: Со Буџетот за 2021 година за првпат се планира подолгорочно

„Фич“: Со Буџетот за 2021 година за првпат се планира подолгорочно

Вести|

14 ноември 2020, Скопје – Буџетот за 2021 година за првпат има... Read More → „Фич“: Со Буџетот за 2021 година за првпат се планира подолгорочно

Кредитната агенција „Фич“ го потврди рејтингот на земјава „ББ+“ со негативен изглед

Кредитната агенција „Фич“ го потврди рејтингот на земјава „ББ+“ со негативен изглед

Вести|

14 ноември 2020, Скопје – Агенцијата за кредитен рејтинг... Read More → Кредитната агенција „Фич“ го потврди рејтингот на земјава „ББ+“ со негативен изглед

Бесими: Изготвени закони и дизајнирани 22 мерки од Четвртиот пакет што се во надлежност на Министерството за финансии

Бесими: Изготвени закони и дизајнирани 22 мерки од Четвртиот пакет што се во надлежност на Министерството за финансии

Вести|

7 ноември 2020, Скопје – Законските измени за 22 мерки од... Read More → Бесими: Изготвени закони и дизајнирани 22 мерки од Четвртиот пакет што се во надлежност на Министерството за финансии

Заменик-министерот Ковачевски на јавна дискусија со невладиниот сектор за новиот Закон за буџети

Заменик-министерот Ковачевски на јавна дискусија со невладиниот сектор за новиот Закон за буџети

Вести|

2 ноември 2020, Скопје – Заменик-министерот за финансии... Read More → Заменик-министерот Ковачевски на јавна дискусија со невладиниот сектор за новиот Закон за буџети

Законот за државна гарантна шема поставен за јавна дискусија на ЕНЕР

Законот за државна гарантна шема поставен за јавна дискусија на ЕНЕР

Вести|

1 ноември 2020, Скопје – Предлог-законот за изменување и... Read More → Законот за државна гарантна шема поставен за јавна дискусија на ЕНЕР

Close Search Window