Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

Вести|

27 декември 2020, Скопје – Во продолжение е Белешката на... Read More → Белешка за годинава, за следната и очекувањата за нашата економија во следниот 5-годишен период

Бесими: Антикризните мерки го ублажија падот на економијата кој ќе беше над 7%

Бесими: Антикризните мерки го ублажија падот на економијата кој ќе беше над 7%

Вести|

22 декември 2020, Скопје – Антикризните мерки го... Read More → Бесими: Антикризните мерки го ублажија падот на економијата кој ќе беше над 7%

Собранието го усвои Буџетот за 2021 - првиот среднорочен буџет

Собранието го усвои Буџетот за 2021 – првиот среднорочен буџет

Вести|

20 декември 2020, Скопје – Собранието го усвои Буџетот за 2021... Read More → Собранието го усвои Буџетот за 2021 – првиот среднорочен буџет

Фискална стратегија: Удвојување на економскиот раст и намалување на невработеноста до 12,4% во следните 5 години

Фискална стратегија: Удвојување на економскиот раст и намалување на невработеноста до 12,4% во следните 5 години

Вести|

13 декември 2020, Скопје – На среден рок се проектира... Read More → Фискална стратегија: Удвојување на економскиот раст и намалување на невработеноста до 12,4% во следните 5 години

Со Стратегијата за јавен долг се дефинираат лимити за висината и структурата на долгот

Со Стратегијата за јавен долг се дефинираат лимити за висината и структурата на долгот

Вести|

12 декември 2020, Скопје – Со Стратегијата за управување со... Read More → Со Стратегијата за јавен долг се дефинираат лимити за висината и структурата на долгот

Бесими на „Денови на финансиска писменост“: Двојно повисок економски раст со Стратегијата за попаметен раст

Бесими на „Денови на финансиска писменост“: Двојно повисок економски раст со Стратегијата за попаметен раст

Вести|

29 ноември 2020, Скопје –  Преку спроведување на... Read More → Бесими на „Денови на финансиска писменост“: Двојно повисок економски раст со Стратегијата за попаметен раст

Ковачевски за МИА: Обврските навремено ќе се сервисираат, и во најголема криза ги исплаќавме редовно, а за капиталните инвестици

Ковачевски за МИА: Обврските навремено ќе се сервисираат, и во најголема криза ги исплаќавме редовно, а за капиталните инвестиции ја менуваме децениската практика

Вести|

28 ноември 2020 Скопје (МИА) – Тековните потреби и понатаму ќе... Read More → Ковачевски за МИА: Обврските навремено ќе се сервисираат, и во најголема криза ги исплаќавме редовно, а за капиталните инвестиции ја менуваме децениската практика

Бесими: Сивата економија ќе ја намалиме преку зголемување на опортунитетниот трошок за работење во сивата зона

Бесими: Сивата економија ќе ја намалиме преку зголемување на опортунитетниот трошок за работење во сивата зона

Вести|

15 ноември 2020, Скопје – Сивата економија, којашто изнесува... Read More → Бесими: Сивата економија ќе ја намалиме преку зголемување на опортунитетниот трошок за работење во сивата зона

Бесими: Дефицитот догодина ќе се преполови, во 2025. ќе се сведе на 2,1% од БДП

Бесими: Дефицитот догодина ќе се преполови, во 2025. ќе се сведе на 2,1% од БДП

Вести|

15 ноември 2020, Скопје – Од следната година буџетскиот... Read More → Бесими: Дефицитот догодина ќе се преполови, во 2025. ќе се сведе на 2,1% од БДП

„Фич“: Со Буџетот за 2021 година за првпат се планира подолгорочно

„Фич“: Со Буџетот за 2021 година за првпат се планира подолгорочно

Вести|

14 ноември 2020, Скопје – Буџетот за 2021 година за првпат има... Read More → „Фич“: Со Буџетот за 2021 година за првпат се планира подолгорочно

Close Search Window