Бесими на Форумот на „Еуромани“ – Спроведуваме одговорен пристап за надминување на кризата и добри политики за поволна бизнис-клима за инвестиции и економски раст

Вести|

25 мај 2022, Скопје – Министерот за финансии, Фатмир Бесими... Read More → Бесими на Форумот на „Еуромани“ – Спроведуваме одговорен пристап за надминување на кризата и добри политики за поволна бизнис-клима за инвестиции и економски раст

РЕБАЛАНС КАКО ОДГОВОР НА КРИЗАТА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА РАСТОТ

Вести, Колумни|

24 мај 2022, Скопје – Во саботата во јавноста го... Read More → РЕБАЛАНС КАКО ОДГОВОР НА КРИЗАТА И ЗАЧУВУВАЊЕ НА РАСТОТ

Владата го усвои ребалансот на Буџетот: Фискален простор за нови мерки, повисоки плати и пензии

Вести|

21 мај 2022, Скопје – Нови, дополнителни 76 милиони евра во... Read More → Владата го усвои ребалансот на Буџетот: Фискален простор за нови мерки, повисоки плати и пензии

Средба на министерот Бесими со поранешните министри за финансии – Нивното искуство и знаење придонес во конципирањето на програмските цели на СЕФФ

Вести|

20 мај 2022, Скопје – Поранешните министри за финансии, вчера... Read More → Средба на министерот Бесими со поранешните министри за финансии – Нивното искуство и знаење придонес во конципирањето на програмските цели на СЕФФ

Нобеловецот Пол Кругман доаѓа на Скопскиот економски и финансиски форум (СЕФФ)

Вести|

19 мај 2022, Скопје – Американски професор, економист и автор... Read More → Нобеловецот Пол Кругман доаѓа на Скопскиот економски и финансиски форум (СЕФФ)

МФ: Обезбедени средства од ЕБОР за реализација на автопатот Скопје – Блаце и за регионалниот проект за цврст отпад

Вести|

18 мај 2022, Скопје – Над 200 милиони евра поволни средства од... Read More → МФ: Обезбедени средства од ЕБОР за реализација на автопатот Скопје – Блаце и за регионалниот проект за цврст отпад

Бесими: Со реструктурирање на Буџетот ќе се направи простор за евентуални нови антикризни мерки

Вести|

16 мај 2022, Скопје – Преку реструктурирање на Буџетот ќе се... Read More → Бесими: Со реструктурирање на Буџетот ќе се направи простор за евентуални нови антикризни мерки

СПРАВУВАЊЕ СО КРИЗАТА, ПРОДОЛЖУВАЊЕ СО РЕФОРМИТЕ И ОДРЖУВАЊЕ НА РАСТОТ

Вести, Колумни|

15 мај 2022, Скопје – Со примени три дози вакцина, минатата... Read More → СПРАВУВАЊЕ СО КРИЗАТА, ПРОДОЛЖУВАЊЕ СО РЕФОРМИТЕ И ОДРЖУВАЊЕ НА РАСТОТ

Бесими: Продолжуваме со реформи во јавните финансии базирани на концептот СМАРТ финансии за долгорочни и одржливи решенија

Вести|

13 мај 2022, Скопје – Министерството за финансии ги продолжува... Read More → Бесими: Продолжуваме со реформи во јавните финансии базирани на концептот СМАРТ финансии за долгорочни и одржливи решенија

Бесими на Годишното собрание на ЕБОР – Во време на глобални кризи остануваме посветени на реформската агенда, поддршката од ЕБОР значајна за нашите приоритети

Вести|

11 мај 2022, Скопје – Во време кога глобалните и европските... Read More → Бесими на Годишното собрание на ЕБОР – Во време на глобални кризи остануваме посветени на реформската агенда, поддршката од ЕБОР значајна за нашите приоритети

Close Search Window