Прва научна конференција на МФ и МАНУ за предизвиците на ковид-19 и идните економски политики

Вести|

Министерството за финансии и Македонската академија на... Read More → Прва научна конференција на МФ и МАНУ за предизвиците на ковид-19 и идните економски политики

Мисијата на ММФ оцени дека нашата економија заздравува

Вести|

19 мај 2021, Скопје – Економијата на Република Северна... Read More → Мисијата на ММФ оцени дека нашата економија заздравува

Бесими и Техада потпишаа усогласување на Спогодбата за одбегнување двојно оданочување со Швајцарија со конвенцијата на ОЕЦД

Вести|

19 мај 2021, Скопје – Министерот за финансии, Фатмир Бесими и... Read More → Бесими и Техада потпишаа усогласување на Спогодбата за одбегнување двојно оданочување со Швајцарија со конвенцијата на ОЕЦД

Бесими: Се изнаоѓа најдобар модел за Фонд за перформанси и Фонд за изедначување со цел подобрување на фискалниот капацитет на општините

Вести|

18 мај 2021, Скопје – Министерството за финансии работи на... Read More → Бесими: Се изнаоѓа најдобар модел за Фонд за перформанси и Фонд за изедначување со цел подобрување на фискалниот капацитет на општините

Министерството за финансии со јавен повик до општините за Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор во висина од 10,5 милиони евра

Вести|

14 мај 2021, Скопје – Министерството за финансии објави јавен... Read More → Министерството за финансии со јавен повик до општините за Проектот за енергетска ефикасност во јавниот сектор во висина од 10,5 милиони евра

Бесими: До 5% стапки на економски раст преку нови развојни фондови и инструменти за финансирање

Вести|

8 мај 2021, Скопје – Формирање развојни фондови, како на... Read More → Бесими: До 5% стапки на економски раст преку нови развојни фондови и инструменти за финансирање

План за финансирање забрзан економски раст: 5% стапки на раст на БДП, нови инвестиции и стабилен јавен долг

Вести|

Целиот свет гледа на 2021 година како на година на... Read More → План за финансирање забрзан економски раст: 5% стапки на раст на БДП, нови инвестиции и стабилен јавен долг

Агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на РС Македонија

Вести|

8 мај 2021, Скопје – Агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ го... Read More → Агенцијата за кредитен рејтинг „Фич“ го потврди кредитниот рејтинг на РС Македонија

Со 46,5 милиони евра од Светска банка – поголема енергетска ефикасност во јавниот сектор и подобро основно образование

Вести|

7 мај 2021, Скопје – Со 46,5 милиони евра, преку Рамката за... Read More → Со 46,5 милиони евра од Светска банка – поголема енергетска ефикасност во јавниот сектор и подобро основно образование

Бесими – Јановски: Потпишан повеќегодишен Договор за грант од УСАИД, 8,2 милиона долари во првата година

Вести|

6 мај 2021, Скопје – Министерот за финансии, Фатмир Бесими... Read More → Бесими – Јановски: Потпишан повеќегодишен Договор за грант од УСАИД, 8,2 милиона долари во првата година

Close Search Window