Министерот Бесими на Пролетните средби на ММФ и СБ во Вашингтон

Вести|

20 април 2022, Скопје – Влијанието нa конфликтот во Украина врз... Read More → Министерот Бесими на Пролетните средби на ММФ и СБ во Вашингтон

МФ ја заокружи Првата годишна конферeнција, која станува традиција – пораките ќе бидат прeточени при креирање на политиките и приоритетите

Вести|

7 септември 2021, Скопје – Првата годишна конференција на... Read More → МФ ја заокружи Првата годишна конферeнција, која станува традиција – пораките ќе бидат прeточени при креирање на политиките и приоритетите

Втор ден од Годишната конференција на Министерството за финансии

Вести|

7 септември 2021,Скопје – Јавните и приватните инвестиции и... Read More → Втор ден од Годишната конференција на Министерството за финансии

Прва годишна конференција на МФ – Учиме од минатото, делуваме сега, се подготвуваме за иднината, тука сме да кажеме дека нема да нѐ победи ковидот

Вести|

6 септември 2021, Скопје – Креаторите на политиките,... Read More → Прва годишна конференција на МФ – Учиме од минатото, делуваме сега, се подготвуваме за иднината, тука сме да кажеме дека нема да нѐ победи ковидот

Бесими-Павлова: Продолжува успешната соработка со ЕИБ, поддршка за енергетиката, зелената економија, МСП

Вести|

6 септември 2021, Скопје – Европската инвестициска банка ја... Read More → Бесими-Павлова: Продолжува успешната соработка со ЕИБ, поддршка за енергетиката, зелената економија, МСП

Бесими-Ригтеринк: ЕБОР ќе ја поддржи Владата во реализација на приоритетните проекти

Вести|

6 септември 2021, Скопје – Реализацијата на тековните... Read More → Бесими-Ригтеринк: ЕБОР ќе ја поддржи Владата во реализација на приоритетните проекти

Прва годишна конференција на Министерството за финансии „Економско заздравување и раст по Ковид“

Вести|

3 септември 2021, Скопје – Министерството за финансии на 6 и... Read More → Прва годишна конференција на Министерството за финансии „Економско заздравување и раст по Ковид“

МФ: Советот за развој на пазарот на капитал усвои концепт за подготовка на Стратегијата за либерализација и развој на финансиските пазари

Вести|

1 септември 2021, Скопје – Подготовка на Стратегија за... Read More → МФ: Советот за развој на пазарот на капитал усвои концепт за подготовка на Стратегијата за либерализација и развој на финансиските пазари

Усвоен Кодекс на добри практики за финансиска едукација – Се зајакнува координираниот пристап за финансиска едукација

Вести|

1 септември 2021, Скопје – Координациското тело за... Read More → Усвоен Кодекс на добри практики за финансиска едукација – Се зајакнува координираниот пристап за финансиска едукација

Средба на Бесими и Битиќи со Фрагогианис: Работиме на зајакнување на економската соработка и зголемување на инвестициите со Грција

Вести|

31.08.2021, Скопје – Зајакнување и унапредување на... Read More → Средба на Бесими и Битиќи со Фрагогианис: Работиме на зајакнување на економската соработка и зголемување на инвестициите со Грција

Close Search Window