Обезбедени повеќе пари за здравството и за капитални расходи, средства за поддршка на економијата и граѓаните, за пензии и плати, со изгласаниот ребаланс на Буџетот

Вести|

28 јули 2021, Скопје – Повеќе приходи во Буџетот, повеќе... Read More → Обезбедени повеќе пари за здравството и за капитални расходи, средства за поддршка на економијата и граѓаните, за пензии и плати, со изгласаниот ребаланс на Буџетот

Во целост исплатена еврообврзницата од 500 милиони евра, МФ ја докажува цврстата заложба за стабилизирање на долгот

Вести|

24 јули 2021, Скопје – Република Северна Македонија денеска во... Read More → Во целост исплатена еврообврзницата од 500 милиони евра, МФ ја докажува цврстата заложба за стабилизирање на долгот

Бесими: Ребалансот одговор на реалните потреби, приоритети се здравјето, поддршката на граѓаните и стопанството

Вести|

22 јули 2021, Скопје – Здравјето на граѓаните, здрава... Read More → Бесими: Ребалансот одговор на реалните потреби, приоритети се здравјето, поддршката на граѓаните и стопанството

МФ почна со конкретна реализација на заедничките препораки од Економско – финансискиот дијалог со ЕУ поврзан со ПЕР

Вести|

21 јули 2021, Скопје – Министерството за финансии ги започна... Read More → МФ почна со конкретна реализација на заедничките препораки од Економско – финансискиот дијалог со ЕУ поврзан со ПЕР

Бесими: Советот за развој на пазарот на капитал фокусиран на Стратегија за либерализација и развој на финансиските пазари за правилно насочување на понатамошниот развој

Вести|

21 јули 2021, Скопје – Подготовка на Стратегијата за развој на... Read More → Бесими: Советот за развој на пазарот на капитал фокусиран на Стратегија за либерализација и развој на финансиските пазари за правилно насочување на понатамошниот развој

ДДВ за струјата на домаќинствата се намалува од 18 на 5 проценти, усвоено законското решение, предлог на МФ

Вести|

15 јули 2021, Скопје – Пониска цена за електричната енергија и... Read More → ДДВ за струјата на домаќинствата се намалува од 18 на 5 проценти, усвоено законското решение, предлог на МФ

Бесими: Северна Македонија со највисока оценка од ЕК за спроведените реформи од ПЕР, продолжуваме со политики за справување со пандемијата и заздравување на економијата

Вести|

13 јули 2021, Скопје – Континуиран одговор со фискални,... Read More → Бесими: Северна Македонија со највисока оценка од ЕК за спроведените реформи од ПЕР, продолжуваме со политики за справување со пандемијата и заздравување на економијата

Годишен економски дијалог ЕУ – Западен Балкан и Турција: Ублажувањето на последиците од пандемијата и закрепнувањето на среден рок во фокус на заклучоците

Вести|

12 јули 2021, Скопје – Денеска, претставниците на земјите... Read More → Годишен економски дијалог ЕУ – Западен Балкан и Турција: Ублажувањето на последиците од пандемијата и закрепнувањето на среден рок во фокус на заклучоците

Усвоена првата национална Стратегија за финансиска едукација и финансиска инклузија

Вести|

8 јули 2021, Скопје – Корона-кризата води кон време на... Read More → Усвоена првата национална Стратегија за финансиска едукација и финансиска инклузија

Средба во МФ со бизнис-заедницата за хармонизација на царинските стапки

Вести|

8 јули 2021, Скопје – Усогласувањето на царинските стапки со... Read More → Средба во МФ со бизнис-заедницата за хармонизација на царинските стапки

Close Search Window