Бесими: Сите економии ги прошируваат дефицитите за да ја стимулираат економската активност

Бесими: Сите економии ги прошируваат дефицитите за да ја стимулираат економската активност

Вести|

15 октомври 2020, Скопје – Пандемијата предизвикана од ковид-19... Read More → Бесими: Сите економии ги прошируваат дефицитите за да ја стимулираат економската активност

Бесими: Со ребалансот на Буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет антикризни мерки

Бесими: Со ребалансот на Буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет антикризни мерки

Вести|

15 октомври 2020, Скопје – Со ребалансот на Буџетот се... Read More → Бесими: Со ребалансот на Буџетот се овозможува спроведување на четвртиот пакет антикризни мерки

Бесими на Годишните средби ММФ-Светска банка: Во подготовка акциски план за подобро управување со јавните инвестиции

Бесими на Годишните средби ММФ-Светска банка: Во подготовка акциски план за подобро управување со јавните инвестиции

Вести|

14 октомври 2020, Скопје – Во следниот период ќе се работи на... Read More → Бесими на Годишните средби ММФ-Светска банка: Во подготовка акциски план за подобро управување со јавните инвестиции

Средба на министерот Бесими со претседателот на државата Пендаровски

Средба на министерот Бесими со претседателот на државата Пендаровски

Вести|

14 октомври 2020, Скопје – Министерот за финансии, Фатмир... Read More → Средба на министерот Бесими со претседателот на државата Пендаровски

Средба Бесими - Харгитаи: Брза имплементација на проектите за придвижување на растот

Средба Бесими – Харгитаи: Брза имплементација на проектите за придвижување на растот

Вести|

13 октомври 2020, Скопје – Заокружување на патната и... Read More → Средба Бесими – Харгитаи: Брза имплементација на проектите за придвижување на растот

ММФ: Економскиот ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис-климата

Вести|

18 ноември 2019, Скопје – Eкономијата влезе во период на... Read More → ММФ: Економскиот ќе забрза, сузбивањето на сивата економија ќе ја подобри бизнис-климата

МФ и ФИТР организираат ФинХакатон за МојДДВ,#МојаНаграда

Вести|

18 ноември 2019, Скопје – Министерството за финансии и... Read More → МФ и ФИТР организираат ФинХакатон за МојДДВ,#МојаНаграда

Мој данок, моја заштеда

Вести|

Апликацијата МојДДВ е достапна за симнување преку следниот... Read More → Мој данок, моја заштеда

ministerstvo-za-finansii-420x240

Министерството за финансии повторно ја намали каматната стапка на државните хартии од вредност

Uncategorized @mk, Вести|

17 јануари 2017, Скопје – Министерството за финансии на... Read More → Министерството за финансии повторно ја намали каматната стапка на државните хартии од вредност

minoski-1

Миноски: Законската постапка за издавање на еврообврзницата е целосно испочитувана

Uncategorized @mk, Вести|

Законската постапка за издавање на еврообврзницата е... Read More → Миноски: Законската постапка за издавање на еврообврзницата е целосно испочитувана

Close Search Window