Конкурс за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври

Вести|

Конкурс за ученици од основното и средното образование по... Read More → Конкурс за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври

СЕФФ прераснува во форум за размена на идеи – Препораките од Конференцијата, прифатени од Владата, ќе се преточуваат во стратешките документи

Вести|

28 септември 2021, Скопје – Препораките за забрзување на... Read More → СЕФФ прераснува во форум за размена на идеи – Препораките од Конференцијата, прифатени од Владата, ќе се преточуваат во стратешките документи

Средба Бесими – Алиу: Регионален развој и соработка за развој на заеднички проекти

Вести|

28 септември 2021, Скопје – Регионалниот развој,... Read More → Средба Бесими – Алиу: Регионален развој и соработка за развој на заеднички проекти

Бесими со бизнис-заедницата: Двојно зголемување на економскиот раст со Планот за финансирање забрзан раст

Вести|

27 септември 2021, Скопје – Министерот за финансии Фатмир... Read More → Бесими со бизнис-заедницата: Двојно зголемување на економскиот раст со Планот за финансирање забрзан раст

Стабилни финансии, одговорна локална самоуправа, подобри услуги за граѓаните – реформа за унапредување на фискалната децентрализација

Вести|

25 септември 2021, Скопје – Министерството за финансии во... Read More → Стабилни финансии, одговорна локална самоуправа, подобри услуги за граѓаните – реформа за унапредување на фискалната децентрализација

Заев, Шекеринска и Ковачевски: НАТО-пазарот со годишна вредност од 5 милијарди евра стана достапен за македонските компании

Вести|

25 септември 2021, Скопје – Со членството на Република Северна... Read More → Заев, Шекеринска и Ковачевски: НАТО-пазарот со годишна вредност од 5 милијарди евра стана достапен за македонските компании

Бесими: 10-годишна структурна обврзница за фискална консолидација на општините

Вести|

23 септември 2021, Скопје – Општините ќе имаат можност за... Read More → Бесими: 10-годишна структурна обврзница за фискална консолидација на општините

Заев – Бесими: Со системско решение за стабилни финансии до ефикасни услуги на општините преку Законот за финансирање на ЕЛС

Вести|

22 септември 2021, Скопје – Повеќе средства и стабилни приходи... Read More → Заев – Бесими: Со системско решение за стабилни финансии до ефикасни услуги на општините преку Законот за финансирање на ЕЛС

Детектирање и намалување на сивата економија – Проект на Министерството за финансии и УНДП

Вести|

22 септември 2021, Скопје – Детектирање и намалување на сивата... Read More → Детектирање и намалување на сивата економија – Проект на Министерството за финансии и УНДП

Средба на министерот Бесими со Матуела и Худолин од ЕУ: дизајнирањето на макроекономските политики и мерките за поддршка на стопанството клучни за остварување забрзан раст

Вести|

20 септември 2021, Скопје – Дизајнирањето на макроекономските... Read More → Средба на министерот Бесими со Матуела и Худолин од ЕУ: дизајнирањето на макроекономските политики и мерките за поддршка на стопанството клучни за остварување забрзан раст

Close Search Window